Loggan för Oxelösunds kommun

Sommarbusskort

I år delar Oxelösunds kommun kostnadsfritt ut sommarbusskort till alla barn och unga i åldern 10 till 19 år, (född år 2003–2012) som är skrivna i Oxelösunds kommun. Sommarbusskortet gäller för resor med Sörmlandstrafiken 9 juni till 18 augusti

Du som går på gymnasiet och idag har ett busskort som betalas av Oxelösunds kommun får automatiskt ditt busskort laddat med Sommarbusskortet. Du behöver inte göra något mer.

Går du i grundskolan kan din vårdnadshavare beställa Sommarbusskortet åt dig, tidigast 23 maj och senast 15 juli. Kortet hämtas ut tidigast den 8 juni. Observera att det tar tre arbetsdagar från beställningsdagen tills kortet finns färdigt att hämta på Kommuncenter. Sista dag att hämta ut ett busskort är den 18 juli.

När beställningen är inskickad får du en bekräftelse till den e-post som du fyllt i. Du får ett beställningsnummer i din bekräftelse. Beställningsnumret ska uppges när du hämtar ut busskortet.

Det är vårdnadshavare som beställer Sommarbusskortet. Du som vårdnadshavare använder Bank-ID när du beställer kortet åt barnet. Har du inget Bank-ID går det bra att beställa med hjälp av blankett som du hämtar på Kommuncenter.

Barnet/ungdomen kan själv hämta ut Sommarbusskortet på Kommuncenter på Koordinaten, Järntorget 7–9 på följande tider: måndag till fredag 09:00-12:00 och 13:00-16:00.

Du som hämtar ut Sommarbusskortet har med dig beställningsnumret som skickas i beställningsbekräftelsen och skriver under på Kommuncenter att kortet är uthämtat. Observera att sista dagen du kan hämta ut ett busskort är den 18 juli. Efter det datumet hanterar inte längre Oxelösunds kommun Sommarbusskort.

Sommarbusskortet är giltigt för resor med Sörmlandstrafiken mellan den 9 juni till den 18 augusti. Borttappat kort ersätts inte av Oxelösunds kommun. Du kan registrera kortet på Sörmlandstrafikens Mina sidor Länk till annan webbplats., är kortet registrerat där gäller Sörmlandstrafikens regler för borttappat kort.


FAQ – frågor och svar om Sommarbusskort

Vilka kan få ett Sommarbusskort?

Alla barn och unga som är födda mellan 2003–2012 och är skrivna i Oxelösunds kommun kan få ett Sommarbusskort av Oxelösunds kommun. Du som går i grundskolan måste be din vårdnadshavare beställa kortet. Du som går på gymnasiet och har ett skolkort idag får Sommarbusskortet laddat på det kortet du har när du åker till skolan. Du kan beställa kortet mellan 23 maj och 15 juli.

Jag går på gymnasiet och har ett skolkort idag, vad gör jag?

Du som går på gymnasiet och idag har ett busskort som betalas av Oxelösunds kommun får automatiskt ditt busskort laddat med Sommarbusskortet. Kom ihåg att inte kasta kortet.

Du behöver inte göra något mer.

Jag går på gymnasiet och har inte fått Sommarbusskortet laddat på mitt busskort, vad gör jag?

Du måste besöka Kommuncenter på Koordinaten, Järntorget 7–9 på följande tider: måndag till fredag mellan 09:00-12:00 och 13:00-16:00, så kan de hjälpa dig. Du behöver identifiera dig med ID-kort på Kommuncenter.

Jag är född mellan 2003–2006 men går inte på gymnasiet – får jag också ett Sommarbusskort?

Är du skriven i Oxelösunds kommun har du rätt till ett Sommarbusskort. Du beställer kortet i e-tjänsten och hämtar ut ditt kort på Kommuncenter, tidigast tre arbetsdagar efter beställningen och tidigast den 8 juni. Du loggar in i e-tjänsten med Bank-ID. Du behöver identifiera dig med ID-kort på Kommuncenter.

Jag går i grundskolan – hur får jag mitt Sommarbusskort?

Du som går i grundskolan måste prata med dina föräldrar. De kan när ni är överens om att du ska ha ett Sommarbusskort beställa det via e-tjänsten Länk till annan webbplats.. Du som elev kan inte beställa kortet själv. Däremot kan du när du har fått ett bokningsnummer av din vårdnadshavare själv hämta ut kortet på Kommuncenter.

Det står på Sörmlandstrafikens hemsida att kortet är giltigt från 7 år, varför får inte min sjuåring Sommarbusskortet kostnadsfritt?

Det stämmer, men Oxelösunds kommun har beslutat att ge det kostnadsfritt till alla födda 2003–2012. Övriga kort köper du själv hos Sörmlandstrafiken.

Var hämtar jag ut Sommarbusskortet?

Sommarbusskortet hämtas på Kommuncenter på Koordinaten, Järntorget 7–9 på följande tider:
Måndag till fredag mellan 09:00-12:00 och 13:00-16:00 Observera att du måste hämta ut ditt Sommarbusskort senast den 18 juli. efter den 18 juli hanterar inte Oxelösunds kommun Sommarbusskort.

Jag har tappat bort mitt Sommarbusskort, kan jag få ett nytt?

Varje barn/ungdom kan bara hämtat ut ett (1) Sommarbusskort. Borttappat kort ersätts inte av Oxelösunds kommun. Kortet går att registrera på ”Mina sidor” hos Sörmlandstrafiken. Är det registrerat finns det möjlighet att via Sörmlandstrafiken få ett ersättningskort. Kommuncenter har ingen möjlighet att hjälpa till med registrering på Mina sidor. Läs mer hos Sörmlandstrafiken om registrering av busskort. Länk till annan webbplats.

När gäller Sommarbusskortet?

Sommarbusskortet gäller för obegränsat resande med buss i hela länet under hela sommarlovet, 9 juni-18 augusti.

Vart kan jag åka med Sommarbusskortet?

Sommarbusskortet gäller för obegränsat resande med buss i hela länet, på alla Sörmlandstrafikens bussar. Hos Sörmlandstrafiken kan du läsa mer om hur kortet fungerar och vad det är som gäller. Länk till annan webbplats.

Kontaktinformation


Kommuncenter
613 81 Oxelösund

Besöksadress
Järntorget 7

Telefon 0155-380 00
E-post kommun@oxelosund.se