Oxelösunds logga

Oxelöskolan

Oxelösund växer! En ökad inflyttning medför större tryck på de kommunala verksamheterna och framförallt behovet av nya platser i skola och förskola. Det tar vi höjd för genom att bygga en ny förskola och skola i innerstaden.

Skissbild över Oxelöskolan

Den nya förskolan och skolan ska vara anpassbar så att den klarar snabba förändringar av befolkningen. Den ska också inrymma särskola och den kommunala musikskolan. Skolan byggs tillsammans med NCC och beräknas vara klar till läsåret 2021/2022.


Varför ska det byggas en ny skola?

Det har flyttat in många människor till Oxelösund. Flera av dem är barnfamiljer och det har resulterat i att det finns för få platser kvar på grundskolorna idag. Samtidigt är Oxelö förskola i stort renoveringsbehov och D-skolans lokaler är inte anpassade för modern undervisning. Nybyggnationen gör innerstaden mer attraktiv och bygger ihop innerstaden och Frösäng till en mer sammanhållen stad. En ny skola och förskola är en investering och en stor satsning för framtiden!

Var ska den ligga?

Den nya skolan ska ligga på Frösängs gärde nedanför Häggenkyrkan ungefär där den gamla Häggenskolan fanns.

När ska den vara klar?

Skolan beräknas vara klar till läsåret 2021/2022.

Vilka årskurser?

Förskola till och med årskurs 9.

Hur ska den se ut?

Det blir en byggnad i två plan. Den har enskilda skolgårdar för förskolan och skolan. Huvudentrén kommer att ligga mot Folkegatan.

Vad ska den heta?

Skolan kommer att heta Oxelöskolan

Hur många barn ska gå där?

Den nya skolan har plats för cirka 500 barn.

Hur kommer musikskolan se ut?

Musikskolan får fem övningsrum, en musiksal, en studio och tillgång till idrottssalen för större event.

Vem har ritat skolan?

LLP Arkitektkontor har ritat skolan.

Vem bygger?

Det är NCC som bygger skolan.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer