Loggan för Oxelösunds kommun

Skolkort till elever på gymnasiet

Du som ska börja studera på gymnasiet i Nyköping har rätt till ett busskort, ett så kallat skolkort. Har du hämtat ut ett sommarbusskort kommer det automatiskt att övergå till ett skolkort. Du som ska börja årskurs två eller tre fortsätter att använda det skolkort du fått sen tidigare.

Har du inte ett sommarbusskort kan du beställa ett skolkort genom att mejla ditt namn och födelsedatum till kommun@oxelosund.se. Du gör din beställning minst två dagar innan du planerar att hämta skolkortet.

Du hämtar skolkortet på Kommuncenter, som finns på biblioteket Koordinaten på Järntorget. Du kan tidigast hämta ut skolkortet efter den 1 augusti mellan klockan 09.00-12.00 och 13.00-16.00 måndag till och med fredag.

Du som hämtar ett skolkort behöver legitimera dig. För att skolkortet ska vara giltigt måste du skriva ditt namn på baksidan av kortet.

Kom ihåg att spara skolkortet eftersom du ska använda det under hela din gymnasietid.

  • Skolkortet är laddat med tre resor per dag (måndag – fredag) men inte under jul- och sommarlov.
  • Ditt barn kan resa med skolkortet till och från Nyköping samt inom Oxelösund och Nyköping.
  • Det går att ladda skolkortet med en egen reskassa hos ett ombud eller via Mina sidor på sormlandbiljett.se

Obervera att samtliga elever får åka till och från skolan oavsett giltigt skolkort vecka 33 och 34 (15 augusti - 26 augusti) för att underlätta hanteringen av skolkort.

Vad gör jag om mitt barn tappar bort sitt skolkort?

Om ditt barn tappar bort sitt skolkort kan du eller ditt barn hämta ett nytt på Kommuncenter. Det kostar 100 kronor. Om skolkortet slutar att fungera får du ett nytt kort utan kostnad, mot att du kan visa upp det trasiga skolkortet.

Ska du studera på gymnasieskola utanför Södermanland?

Om du ska studera på gymnasieskola utanför Södermanlands län ansöker du om rese- eller inackorderingsbidrag på oxelosund.se/sjalvservice. Länk till annan webbplats. När det gäller inackorderingsbidrag för studier på en fristående gymnasieskola ansöker du hos CSN.

Läs mer om skolkort, resebidrag och inackorderingsbidrag här.