SchoolSoft

Vi använder SchoolSoft för förskola, grundskola och fritidshem. Du som vårdnadshavare kan enkelt frånvaroanmäla ditt barn och meddela tider för hämtning och lämning (schema). Du kan också se ditt barns närvaro, planering och kunskapsutveckling. Du når Schoolsoft både via webb och app. På den här sidan får du mer information och länk till inloggning.

Kom igång med SchoolSoft

SchoolSoft är ett webbaserat system. Det betyder att du kommer åt SchoolSoft från vilken dator/platta/mobil som helst som har internetuppkoppling. SchoolSoft har också utvecklat en app som du kan ladda hem om du har en smartphone.

Första gången du loggar in behöver du göra det från en webbläsare med BankID.

Efter den första inloggningen kan du ladda ned SchoolSofts app.

Schoolsoft app

Du kan ladda ner SchoolSoft till din smartphone i AppStore Länk till annan webbplats. eller GooglePlay Länk till annan webbplats.

Din personliga profil

Det är viktigt att du uppdaterar dina kontaktuppgifter under Din profil längst upp till höger inne i SchoolSoft för att inte missa information som gäller ditt barn. Här kan du också välja om du du vill ha tillgång till SchoolSoft via app. Via appen får du notifieringar när det har skett en uppdatering i SchoolSoft.

Vårdnadshavare för barn i förskolan

Du som vårdnadshavare för barn i förskolan frånvaroamäler ditt barn och meddelar tider för lämning och hämtning (ditt barns schema) via TYRA. I TYRA kan du enkelt registrera ditt barns schema och ta del av information från förskolan. Så här loggar du in i appen Tyra. Pdf, 121.6 kB.

Vårdnadshavare för barn i skolan

Du som vårdnadshavare för barn i skolan sjukanmäler ditt barn via SchoolSoft. I SchoolSoft ser du ditt barns närvaro, betyg och omdömen inför tvecklingssamtal och IUP (Individuell utvecklingsplan). Du kan även se planeringar, uppgifter, provschema och resultat.

Vårdnadshavare för barn i fritidshem

Du som vårdnadshavare för barn i frittidshem meddelar tider för lämning och hämtning (ditt barns schema) via SchoolSoft. 

Här hittar du en instruktionsfilm där du ser hur du rapporterar tider för hämtning och lämning i SchoolSofts app. Länk till annan webbplats.

Här hittar du en instruktionsfilm där du ser hur du rapporterar tider för hämtning och lämning (schema) på SchoolSoft webbplats Länk till annan webbplats..

Hjälp Länk till annan webbplats.

På alla sidor i systemet finns ett frågetecken (?) i övre högra hörnet. Klickar du frågetecknet får du information om just den sidan du är inne på.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer