Oxelösunds logga

Oxelöskolan (årskurs F-9)

Oxelöskolan invigdes i juni 2021 och från höstterminen 2021 erbjuds en estetisk inriktning som byggs upp tillsammans med Kulturskolan, förskolan, F-9 verksamheten och fritidshemmet. Välkommen till Oxelöskolan och vår kreativa miljö!

Oxelöskolan 

Du märker direkt när du kommer in genom våra dörrar att Oxelöskolan är fylld av kreativa människor och om du också vill fördjupa dig i ämnen som teater, dans, musik, sång, bild och form – då kommer du att trivas hos oss! På Oxelöskolan utrycker du dig kreativt och får en bra teoretisk och praktisk grund inför din framtid. Undervisningen i teoretiska och estetiska ämnen håller hög kvalitet och din skoltid blir både intensiv och rolig.

Oxelöskolan erbjuder drama, rytmik, dans, musicerande och skapande i bild, text och form.

Varmt välkommen till Oxelöskolan!

Oxelöskolan är grundskola med estetisk inriktning och kulturskolan i vår verksamhet.

Vi har högt ställda förväntningar på elever och lärare.

Här kommer det att gå cirka 400 elever i årskurserna förskoleklass till årskurs 7. Från höstterminen 2022 kommer vi även att ha elever från förskoleklass till årskurs 9.

Oxelöskolans fritidshem välkomnar ditt barn att vara hos oss före och efter skoldagen de tider du arbetar eller studerar.

Vi har öppet alla vardagar året om från kl. 6.00-18.00. Vid behov håller vi öppet till 18.30. Du måste då meddela oss i god tid, minst två veckor i förväg.

Vistelsetiden registrerar du via Självservice  Länk till annan webbplats.senast torsdagen innan tiden ska börja gälla. Om du vill att barnet ska gå hem tidigare någon dag eller om barnet behöver vara kvar längre kontaktar du fritidsavdelningen.

På Oxelöskolans fritidshem finns xx avdelningar:

  • Fritids X,
  • Fritids X,

Öppning och stängning av fritids sker på Fritids X. Här vistas alla eleverna före skolstart samt efter cirka 16.30.

Stängningsdagar

Följande dagar under läsåret 2021-2022 har fritidshemmet stängt för planering och kompetensutveckling.

  • Måndag 10 januari
  • Tisdag 19 april
  • Måndag 13 juni

Vi hoppas att ni har möjlighet att lösa tillsynen dessa dagar. Om du inte kan det kontaktar du rektor senast två veckor före varje datum.

Här kan du läsa mer om vad som gäller för fritidshem i kommunen.

Anmäl frånvaro

Du som vårdnadshavare anmäler ditt barns frånvaro senast klockan 07:45 samma dag via Schoolsofts hemsida eller app. Länk till annan webbplats. Observera att du först måste kryssa i rutan ”åtkomst från app” under Din profil i Schoolsoft för att kunna ladda ner appen till din mobil.

Du kan ange flera dagars frånvaro för ditt barn i samband med första sjukdagen eller anmäla frånvaro dag för dag. Du har även möjlighet att lägga in del av dag.

Du behöver också anmäla till fritids om ditt barn är frånvarande. Det gör du via Schoolsofts hemsida eller app. Länk till annan webbplats.

Ogiltig frånvaro

All frånvaro som inte är anmäld räknas som ogiltig. Du som vårdnadshavare får information om ogiltig frånvaro via SMS.

Anmäl frånvaro i efterhand

Om du glömt anmäla frånvaro för ditt barn på morgonen kommer du att få ett meddelande om ogiltig frånvaro. Du kan anmäla frånvaro samma dag i efterhand.

Kom ihåg – specialkost och skolskjuts (skoltaxi)

Har ditt barn specialkost kom ihåg att avbeställa den på telefon 0155-385 31 mellan klockan 7.00-8.30. Meddela även när ditt barn kommer tillbaka till skolan.

Kom ihåg att avboka skoltaxi hos Sörmlandstrafiken på något av följande sätt:

Observera att om ditt barn missat att åka med förmiddagsturen utan att meddela Sörmlandstrafiken så avbokas hemresan automatiskt av. Diu behöver ringa till kundservice 020-44 40 00 och boka på resan igen om ditt barn ska åka på eftermiddagen. Det måste du göra senast två timmar innan planerad hämtningstid.

Ledighetsansökan

Du ansöker om ledighet för ditt barn i Schoolsoft Länk till annan webbplats.

Läsåret 2021-2022

Höstterminen 2021

Skolstart: onsdag 18 augusti
Skolavslutning: tisdag 21 december
Höstlov: 1 november - 5 november (vecka 44)

Vårterminen 2022

Skolstart: tisdag 11 januari
Skolavslutning: fredag 10 juni
Sportlov: 21 februari - 25 februari (vecka 8)
Påsklov: 11 april - 14 april (vecka 15)
Studiedag: tisdag 19 april (eleverna lediga)
Lovdag: fredag 20 maj

Inom Oxelösunds kommun välkomnar vi synpunkter på vår verksamhet.

Här kan du lämna din synpunkt.

I vårt systematiska kvalitetsarbete följer förskole- och skolverksamheter kontinuerligt upp verksamheten och analyserar resultat i förhållande till de nationella och lokala målen. Arbetet handlar om att hitta de svaga länkarna i verksamheten, analysera dem, vidta åtgärder och utvärdera för att se om åtgärderna har haft effekt. Det handlar också om att se vad som fungerar bra så att man kan fortsätta med de framgångsfaktorer som finns i verksamheten.

Kontaktinformation

Oxelöskolan
613 30 Oxelösund

Besöksadress
Folkegatan 1

Expedition
Telefon 0155-385 60
E-post oxeloskolan@oxelosund.se

Rektor Ylva Eriksson ylva.eriksson@oxelosund.se
Biträdande rektor Kristin Källströmer kristin.rasmussen.kallstromer@oxelosund.seSidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer