Oxelösunds logga

Dags att välja skola

Nu är det dags för skolval för dig som har ett barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 till hösten. 15 januari respektive 31 januari är sista dag för att ansöka. Passa på att gå en digital rundvandring på skolorna.

Har du ett barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 till hösten har du möjlighet att önska skolplacering för ditt barn.

Sista ansökningsdag är

  • 15 januari för förskoleklass
  • 31 januari för årskurs 7.

Du ansöker via e-tjänsten Grundskola - ansökan om plats. Länk till annan webbplats. Under våren kommer du att få ett beslut via mejl om vilken skola ditt barn har placerats på.

På oxelosund.se/skolval kan du läsa mer om skolvalet och bekanta dig med skolornas verksamheter och inriktningar via en digital rundtur. Länk till annan webbplats.

Du kan också läsa och se en film om varje skola på deras respektive sida:

Om du inte gör ett skolval får ditt barn en plats på en skola utifrån de regler som finns i riktlinjerna för skolplacering. Riktlinjerna kan du läsa här. Pdf, 222.5 kB.

Vi vill också göra dig uppmärksam på att rätten till skolskjuts utifrån avstånd endast gäller om du inte har önskat och fått placering på en annan skola än den kommunen annars hade placerat ditt barn på. Här kan du läsa mer om skolskjuts Länk till annan webbplats..

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer