Skolkort till elever på gymnasiet

Du som ska börja studera på gymnasiet i höst har rätt till ett busskort, ett så kallat skolkort. Börjar du i årskurs två eller tre på gymnasiet fortsätter du att använda det skolkort du redan har. Det aktiveras automatiskt vid terminsstart.

Du som ska börja studera på gymnasiet i Nyköping i höst och är folkbokförd i Oxelösund har rätt till ett busskort, ett så kallat skolkort. Du hämtar skolkortet på Kommuncenter, som finns på biblioteket Koordinaten på Järntorget. Du kan tidigast hämta ut ett skolkort från och med den 1 augusti. Kommuncenter har öppet måndag till och med fredag mellan klockan 09.00-12.00 och 13.00-16.00

Elev eller vårdnadshavare som hämtar ett skolkort behöver legitimera sig. För att skolkortet ska vara giltigt måste du som elev skriva ditt namn på baksidan av skolkortet.

Kom ihåg att spara skolkortet eftersom du ska använda det under hela din gymnasietid.

Börjar du i årskurs två eller tre på gymnasiet fortsätter du att använda det skolkort du redan har. Det aktiveras automatiskt vid skolstart.

Det här gäller för skolkort

För skolkort gäller följande:

  • Skolkortet är laddat med tre resor per dag (måndag – fredag).
  • Skolkortet gäller inte under jul- och sommarlov.
  • Skolkortet gäller för resor mellan Oxelösund och Nyköping samt inom Oxelösund och Nyköping.
  • Det går att ladda skolkortet med en egen reskassa hos ett ombud eller via Mina sidor på sormlandbiljett.se

Obervera att du får åka till och från skolan oavsett giltigt skolkort under de första veckorna på terminen.

Vad gör jag om jag tappar mitt skolkort?

Om du tappar bort ditt skolkort kan du hämta ett nytt på Kommuncenter. Det kostar 100 kronor. Från och med 2024 kommer skolkortet avgiften att höjas till 200 kronor. Om skolkortet slutar att fungera får du ett nytt kort utan kostnad, mot att du kan visa upp det trasiga skolkortet.

Ska du studera på gymnasieskola utanför Södermanland?

Om du ska studera på gymnasieskola utanför Södermanlands län ansöker du om rese- eller inackorderingsbidrag på oxelosund.se/sjalvservice. Länk till annan webbplats. När det gäller inackorderingsbidrag för studier på en fristående gymnasieskola ansöker du hos CSN.

Läs mer om skolkort, resebidrag och inackorderingsbidrag här.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer