Loggan för Oxelösunds kommun

Prao - ta chansen att inspirera en ungdom

Du är välkommen att anmäla ditt intresse för att ta emot praoelev. Du får möjlighet att visa upp din arbetsplats och ditt yrke. Eleven får en första kontakt med yrkeslivet. Prao planeras under veckorna 41-42 och 46-48.

Nu har du chansen att vara ett viktigt steg på väg mot framtiden för ungdomarna i Oxelösund. De får inblick i ett arbete och en första kontakt med yrkeslivet. Du får samtidigt möjlighet att visa upp din arbetsplats och ditt yrke. Här har du och dina kollegor chansen att inspirera en framtida kollega.

Under höstterminen 2023 kommer vi att ha elever i årskurs åtta på prao under veckorna 41-42 och 46-48. Du avgör självklart hur många elever du kan ta emot per vecka och vilka veckor som fungerar för er.

Så här säger Mathias Fernqvist, handlare på ICA Kvantum Oxelösund om att ta emot praoelever:

Superviktigt! En suverän möjlighet för oss att visa ungdomar hur det är i arbetslivet. Vi vill också stimulera dem till att bli intresserade av vår bransch. Det är ett tillfälle för oss att lära känna unga människor och ett lärande - hur tar vi hand om dem på bästa sätt? Vi har stort utbyte av varandra. Som butik söker vi ständigt duktiga medarbetare och sommarjobbare.

Linnéa Stenfeldt som är HR-konsult i Oxelösunds kommun och ansvarig för praoelever på Kommunstyrelseförvaltningen säger:

Att ta emot praoelever är att möta framtidens arbetskraft. Mötet mellan oss som arbetsgivare och ungdom är otroligt viktigt då vi har mycket att lära oss av varandra.

Du som tog emot praoelev under förra läsåret har fått ett mejl från oss med uppgifter om hur du uppdaterar din anmälan.

Du som inte tidigare har tagit emot elev kan enkelt anmäla ditt intresse via vårt webbformulär på www.framtidskortet.se/praobanken. Länk till annan webbplats.

Har du frågor hör av dig till:

sofia.axelsson@oxelosund.se
paivi.persson@oxelosund.se

Tack för ditt engagemang!