Dags för skolval

Nu är det dags att önska skola, så kallat skolval för dig som har ett barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 till hösten 2023. 15 januari är sista ansökningsdag för val till förskoleklass och 31 januari inför årskurs 7. Passa på att gå en digital rundvandring på skolorna via filmerna nedan.

Har du ett barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 till hösten 2023 har du möjlighet att önska skolplacering för ditt barn. Önskar ditt barn gå kvar på sin skola behöver du inte göra ett skolval.

Sista ansökningsdag

  • 15 januari för förskoleklass
  • 31 januari för årskurs 7

Var gör jag mitt skolval?

Du ansöker via e-tjänsten Grundskola - ansökan om plats. Länk till annan webbplats. Under våren kommer du sen att få ett beslut via mejl om vilken skola ditt barn har placerats på.

Här kan du läsa hur du gör för att fylla i e-tjänsten. Pdf, 529.7 kB.

Var kan jag läsa mer om skolvalet?

På oxelosund.se/skolval kan du läsa mer om skolvalet och bekanta dig med skolornas verksamheter och inriktningar.

Var kan jag läsa mer om skolorna?

Du kan läsa mer om varje skola på respektive skolas webbsida:

Filmer om varje skola

Vill du se en film om varje skola, klicka på länkarna nedan

Vad händer om jag inte gör ett skolval?

Om du inte gör ett skolval placerar kommunen ditt barn på en skola utifrån de regler som finns i riktlinjerna för skolplacering. Här kan du läsa riktlinjerna. Pdf, 222.5 kB.

Behöver jag göra ett val till årskurs 7 om mitt barn vill gå kvar på sin skola?

Nej du behöver inte göra ett skolval om ditt barn vill gå kvar på sin skola.

Kan jag få skolskjuts till mitt barn?

Vi vill göra dig uppmärksam på att rätten till skolskjuts utifrån riktlinjerna om skolskjuts endast gäller om du inte har önskat och fått placering på en annan skola än den kommunen annars hade placerat ditt barn på.

Här kan du läsa Utbildningsnämndens riktlinjer för skolskjuts på grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola. Pdf, 202.7 kB.

Här kan du läsa mer om skolskjuts Länk till annan webbplats..

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer