Ansök om plats eller säg upp plats

Ditt barn har rätt till en plats på fritidshem om du som vårdnadshavare arbetar eller studerar. Från och med ditt barn börjar förskoleklass och till och med vårterminen det år ditt barn fyller 13 år kan du ansöka om plats på fritids. Du ansöker om plats i Självservice.länk till annan webbplats

Fritidshemmen har öppet 6.00-18.00 alla helgfria vardagar undantaget julafton, nyårsafton och midsommarafton. Verksamheten är öppen till 18.30 vid behov.

Du ansöker om plats i Självservice. länk till annan webbplatsNär du ansöker behöver du inte logga in med bankID. Tänk på att registrera både mobilnummer och e-postadress i ansökan, så att vi kan nå dig vid behov och skicka ut en bekräftelse till dig. Om ditt barn saknar fullständigt personnummer eller har skyddade personuppgifter ansöker du här.

När får ditt barn placering?

Ditt barn får placering efter det datum du har lagt in som önskat startdatum och så snart handläggare tagit kontakt med personal på fritidshemmet och stämt av vilken avdelning ditt barn ska tillhöra. När ditt barn fått plats får du en bekräftelse via sms.

Schema

När du har fått en bekräftelse behöver du logga in i Självservice med ditt bankID och komplettera med ditt barns schema. Här väljer du Normalschema och inget stoppdatum. Det är bättre att du registrerar schema ofta än att skicka in tillfälliga scheman. För vår planering behöver vi ha ditt barns schema i god tid, senast två veckor innan det ska börja gälla. Om det saknas schema kan platsen sägas upp, då det räknas som att man inte har behov av plats. Är det problem med registrering kontaktar du Kommuncenter på Koordinaten (biblioteket), som kan hjälpa dig.

Schema vid delad faktura/delad plats

När ni som vårdnadshavare har delad faktura registreras till exempel ett tvåveckorsschema, där du lämnar blankt för den veckan då den andra vårdnadshavaren har sina tider. Det görs för att personalen enkelt ska se vilka tider som gäller.

Inkomstuppgifter

För att rätt avgift ska debiteras behöver du alltid se till att du har registrerat rätt inkomstuppgifter för hushållet i Självservice. Även inkomstuppgifterna för din eventuella sambo ska registreras. Vi gör en inkomstkontroll varje år.

Arbetssökande

Om du blir arbetslös har du rätt att ha kvar platsen på fritidshemmet för ditt barn i en månad eller kan säga upp den kostnadsfritt från den dag anställningen upphör. Ta kontakt med barnomsorgshandläggaren.

Föräldraledig

Du har inte rätt att ha barn på fritids när du är föräldraledig. Kom ihåg att säga upp platsen i Självservice i god tid innan föräldraledighet.länk till annan webbplats Det är två månaders uppsägningstid.

För barn placerade enbart på skolans lov tas en avgift ut per beställd dag eller per vecka. Infomera personalen på fritids senast två veckor innan ett skollov startar samt vilka dagar som du har behov av fritids.

S‌kollovstaxa

per dag

per vecka

Barn 1

Barn 2

Barn 3

Barn 4

ingen avgift

Du loggar in i Självservice med ditt bankID och säger upp platsen.länk till annan webbplats I Oxelösunds kommun gäller två månaders uppsägningstid. Du betalar för platsen till och med sista placeringsdag. Om ditt barn ska byta skola till annan kommun, kom ihåg att säga upp fritidsplatsen i god tid, så du inte behöver betala dubbla avgifter.

Om platsen inte används enligt schemat du angett har vi rätt att säga upp platsen. Uppsägningstiden är två månader räknat från den dagen kommunen beslutat om uppsägning.

Du betalar avgift under uppsägningstiden.

Har du en plats på fritids för ditt barn och du även arbetar på kvällar, nätter eller helger kan du ansöka om en plats på Stenviks omsorg . Här kan du läsa mer om verksamheten och hur du ansöker om plats.

Sidan uppdaterad: 9 november 2020