%20Regnb%C3%A5gens%20f%C3%B6rskola.jpg)
Regnbågens förskola
Regnbågens förskola är från 18 november 2024 en av åtta kommunala förskolor i Oxelösund efter att kommunen tagit över som huvudman. Förskolan ligger i ett lugnt bostadsområde i Sunda. Vi har nära till fina skogsområden och härliga gräsytor som inbjuder till rörelseaktiviteter.

Varmt välkommen till Regnbågens förskola!
På vår förskola arbetar engagerade och inspirerande pedagoger som är goda förebilder för barnen. Vi har roligt, utforskar, är fysiskt aktiva och leker tillsammans.
Vi tycker det är viktigt att skapa en trygg miljö för barn, vårdnadshavare och pedagoger genom att ha en öppen dialog och ett respektfullt förhållningssätt till varandra. Vi ser barnen som kompetenta individer och alla barn ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar, intressen och behov i en stimulerande och rolig utbildning som utmanar deras nyfikenhet och lust att lära.
Rektor Therése Jakobsson
Om förskolan
Tillvaron på förskolan består av upptäckaranda och fri lek utifrån barnets och barngruppens inflytande och delaktighet. Detta i kombination med pedagogledda lärandesituationer och undervisning med grund i läroplanen, Lpfö18 där vi upptäcker omvärlden och allt i den med kroppen som redskap, alla våra sinnen samt med alla våra kompisar. Lärotillfällena är såväl åldersindelade som tvärgruppsindelad för ett dynamiskt samspel!
Därför arbetar vi gemensamt utifrån ledorden:
- Trygghet
- Delaktighet
- Pedagogisk miljö
- Närvarande pedagoger
Vi anser att miljön är en viktig del i barnens lärande, trygghet och utveckling. Vi försöker att utveckla inne- och utemiljön efter de behov som finns för stunden. Miljön ska locka och inspirera till nyfikenhet och utveckling.
Vi strävar efter självständiga, trygga och glada barn i en lugn och harmonisk miljö.
Förskolan består av två avdelningar:
- Stjärnan för 1–3 åringar
- Månen för 3–6 åringar
Här kan du ansöka om plats på Regnbågens förskola Länk till annan webbplats.
Är du osäker på vilken förskola du ska välja för ditt barn? Tveka inte att kontakta oss för ett besök.
Kvalitet och utveckling
I vårt systematiska kvalitetsarbete, arbetet med att förbättra förskolor och skolor, följer vi regelbundet upp verksamheten och utvärderar resultaten i förhållande till både nationella och lokala mål. Vi analyserar vad som fungerar bra och vad som kan bli bättre, genomför åtgärder och ser om de ger önskad effekt.
För att utveckla verksamheten samarbetar vi i olika grupper:
- Barnhälsoteamet (BHT) arbetar för att varje barn ska få det stöd det behöver. Teamet vidareutbildar sig inom specialpedagogik för att kunna anpassa undervisningen och skapa en trygg miljö för alla barn.
- Likabehandlingsgruppen ser till att alla barn och personal känner sig trygga och trivs. De arbetar för att förhindra kränkningar och diskriminering och följer vår likabehandlingsplan.
- Reflektionsgrupper ger pedagogerna möjlighet att samtala om lärande, pedagogiska utmaningar och andra viktiga frågor. Genom dessa samtal utvecklar vi ständigt vår undervisning.
Samarbete med hemmet
För att ditt barn ska ges bästa möjliga förutsättningar under sin tid på förskolan är en viktig del att förskola och hem har ett gott samarbete. Detta sker bland annat dagligen vid lämning och hämtning på förskolan samt vid utvecklingssamtal och föräldramöten. Som vårdnadshavare får du också information via vår digitala app Tyra. I Tyra kan du också ta del av innehållet i förskolans utbildning samt följa ditt barns lärande, registrera ditt barns lämnings- och hämtningstider (schema, ta del av information från förskolan och frånvaroanmäla.
När det är dags för ditt barn att börja förskoleklass samarbetar förskolan med aktuell grundskola. Detta ger ditt barn en trygg övergång.
Introduktion (inskolning)
När du blivit erbjuden en plats och tackat ja kommer förskolans personal att skicka hem ett brev till dig med information om introduktionen.
På introduktionssamtalet går vi tillsammans igenom rutiner och annan praktisk information.
Introduktionen är individuell och anpassas efter ditt barns behov. Vårt mål är att ditt barn och du som vårdnadshavare tillsammans ska bli trygga på förskolan. Vi bestämmer tider för introduktionen tillsammans.
Här är några tips inför att ditt barn ska börja på förskola:
- Förbered barnet: Prata gärna med ditt barn om förskolan på ett positivt sätt. Visa att det är en rolig och trygg plats att vara på – tillsammans gör vi övergången så bra som möjligt!
- Namnmärk alla tillhörigheter: För att underlätta för både barnet och oss, märk gärna kläder, skor och andra saker med barnets namn.
- Ta med ombyte och ytterkläder: Eftersom vi leker både inomhus och utomhus, är det viktigt att barnet har kläder anpassade efter väderleken.
- Informera om speciella behov: Om ditt barn har några särskilda behov, allergier eller önskemål om specialkost, vänligen informera oss om detta. Tänk också på att läsa igenom instruktionerna för hur du anmäler specialkost.
- Ta med något tryggt: det kan vara bra att barnet får med sig något tryggt, som ett gosedjur eller en favoritföremål.
Vi ser fram emot att lära känna er och ge ert barn en fin start på sin nya vardag!
Stängningsdagar
För att se vilka dagar förskolan har stängt för planering och kompetensutveckling se på sidan Läsårstider
En gång i månaden stänger förskolan klockan 16.00 för arbetsplatsträff (APT). Exakta datum för dessa dagar meddelas via Tyra.
Om du har behov av förskola vid dessa tillfällen, vänligen meddela rektor minst två veckor i förväg. Då kan ersättningsplats eller vikarie ordnas. Vi tackar för förståelsen och ser fram emot ett gott samarbete!
Omsorg på kvällar, nätter och helger
Om du har arbetstid på obekväm tid, såsom kvällar, nätter och helger, finns möjlighet till omsorg på Stenviks förskola.
Läs mer och ansök om plats på sidan Omsorg kvällar, nätter och helger
Matsedel, måltider och specialkost
Här kan du läsa om matsedel, måltider och specialkost
Mer information om Oxelösunds förskolor
Här kan du läsa mer om avgifter och inkomstuppgifter för förskolorna och riktlinjer för förskola, omsorg på kvällar, nätter och helger samt fritidshem
Kontaktinformation
Regnbågens förskola
613 36 Oxelösund
Besöksadress
Sundsstigen 11
Hitta till förskolan Länk till annan webbplats.
Telefon
Avdelningen Stjärnan 0155-385 13, 073-217 88 28
Avdelningen Månen 0155-385 14, 073-217 88 34
E-post
Rektor Therése Jakobsson, therese.jakobsson@oxelosund.se
Sidan uppdaterad: