Vård- och omsorgsutbildning

Vård- och omsorgsutbildningen är en bred utbildning, för dig som vill arbeta med människor. Efter utbildningen kan du söka arbete inom äldreomsorg, funktionsstöd, hälso- och sjukvård och psykiatri som exempelvis personlig assistent, skötare, undersköterska, vårdare.

Både Campus Oxelösund och Oxelösunds kommun är certifierade inom Vård- och omsorgscollege Sörmland. Vård och omsorgscollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar med hög kvalitet inom vård och omsorg. Konceptet bygger på regionala och lokala förutsättningar. Genom ett nära samarbete mellan arbetsgivare och utbildare utformas utbildningarna för att passa arbetsgivarens behov av kunskaper. Det innebär att elever från Vård och omsorgscollege är eftertraktade och får jobb lättare.

Utbildningen bygger på ett kunskapssökande med ett anpassbart och problemlösande arbetssätt. Lärarledd tid varvas med föreläsningar, gruppdiskussioner, studiebesök som kan utövas enskilt eller i grupp, samt egen studietid.

Har du erfarenheter från vård- och omsorgsarbete har du möjlighet att validera hela eller delar av kurser i utbildningen.

När utbildningen startar deltar du i en orienteringskurs (ORK) som är studieförberedande, den innehåller bland annat studieteknik, hur man söker CSN, introduktion i vår lärplattform Itslearning med mera. Du kommer också att ha ett antagningssamtal och fördjupad kartläggning med vårdlärare, då alla våra elever på Campus Oxelösund har en Personlig studieplan och möjlighet att anpassa sin utbildning efter sina egna behov.

Ansökan stängd för våren 2019.

Förkunskapskrav 
Grundläggande svenska eller motsvarande.

Utbildningsort 
Oxelösund

Utbildningens längd 
Utbildningstiden är cirka 1,5 år, men kan ta kortare eller längre tid beroende på vilka förkunskaper du har samt vilken studietakt du väljer.

Har du frågor om utbildningens innehåll kontakta någon av våra vårdlärare genom att maila till:

Ingela Karlsson

Andrea Gejskog

Josefin Engvall Gahnertz

Betyg 
Efter avslutad utbildning utfärdas betyg enligt Skolverkets kursplaner och betygskriterier. Efter 1500 poäng får du också ett Vård- och omsorgsdiplom, förutsatt att Svenska 1, Samhällskunskap 1b och ett gymnasiearbete ingått i dessa poäng.

Praktik 
Praktik är en obligatorisk del i utbildningen. När du börjar din praktik och omfattningen av praktiken planeras i samband med din kartläggning/ antagningssamtal med vårdlärare.

Validering
Vid validering ska du ta med en kopia på dina tidigare betyg och samtliga intyg, ex. tjänstgöringsintyg.

Prövning
Kostnad 500 kr/ämne (exempelvis i ämnet vård och omsorg ingår kurserna vård- och omsorgsarbete 1 och vård- och omsorgsarbete 2). Är du inskriven på kursen och har validerat kursen hos en vårdlärare är prövningen kostnadsfri.

Studiemedel
Utbildningen berättigar dig till att söka CSN.

Kursutbud
Vård och omsorgsutbildningens kursutbud finns till höger under relaterade dokument.

Kontakt

Campus Oxelösund
613 33 Oxelösund

Besöksadress:
Oxelögatan 24

Kommuncenter
Telefon 0155-380 00

Reception
Öppettider:
Stängt för närvarande

Drop-in:
Tisdagar 13.00-16.00
Torsdagar 08.30-11.00

Mer information

Kontakt för sidan: Kommuncenter