Studie- och yrkesvägledning

Våra studie- och yrkesvägledare kan vägleda dig i frågor som gäller studier/yrkesområden samt reda ut eventuella frågetecken inför framtiden.  Det kan exempelvis gälla frågor om vilka kurser du kan läsa hos oss på Campus Oxelösund, eller frågor om vidare studier. Hos oss får du information om aktuella fristående kurser och yrkesutbildningar.

Vem kan studera?

Du är välkommen att studera på Campus Vuxenutbildning från och med hösten det år du fyller 20 år. Är du under 20 år ska du ha slutbetyg från ungdomsgymnasiet för att få läsa hos oss. Till några kurser finns särskilda förkunskapskrav.

Ansökan

Ansökan görs på en ansökningsblankett som du får när du besöker oss alternativt kan du skriva ut blanketten som finns under relaterade dokument till höger på sidan.

Vi gör tillsammans en Individuell Studie Plan, ISP, detta är obligatoriskt för alla som läser kommunal vuxenutbildning. Du hittar den under relaterade dokument, här till höger.

För att din ansökan ska behandlas ska den innehålla betygskopior från senaste skolgången och en ISP.

Avbrott

Innan du gör ett studieavbrott kontaktar du alltid en av våra studie- och yrkesvägledare. Avbrott från en eller flera kurser kan påverka din studieekonomi.

Kostnader

Det är avgiftsfritt att studera på Campus Vuxenutbildning. Dock tillkommer kostnad för kurslitteratur.

Studieformer

På Campus Oxelösund försöker vi så långt det är möjligt att möta dina behov och förutsättningar. De kurser som vi inte erbjuder på plats med lärare erbjuder vi på distans via Hermods. Alla kurser på grundnivå erbjuds endast på plats hos oss.

 

 

 

 

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare
Anita Hansson
Pernilla Ardehav
Telefon: 076-133 58 51, 072-453 65 63
syvcampus@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Drop-in:
Tisdagar 13.00 -16.00
Torsdagar 8.30 -11.00

 

 

 

Kontakt för sidan: Kommuncenter