Loggan för Oxelösunds kommun

Ansök om skolskjuts senast 15 april

Det är dags att ansöka om skolskjuts för läsåret 2023-2024. Vi behöver ha din ansökan senast 15 april för att kunna garantera skoltaxi till skolstart. Här kan du läsa om hur du gör för att ansöka och hur du får ditt beslut. Du kan också läsa om hur du avbokar en resa och lämnar en synpunkt om skoltaxi.

Nu är det dags att ansöka om skolskjuts. Vi behöver din ansökan senast 15 april för att vi ska kunna garantera skoltaxi till skolstart läsåret 2023-2024.

Transport vid flytt från Peterslundsskolan till Breviksskolan hösten 2023

Du som har barn på Peterslundsskolan ska inte ansöka om skolskjuts inför kommande flytt till Breviksskolan. Du kommer att få information om transporten via SchoolSoft.

Ansökan om skolskjuts läsåret 2023-2024

Du ansöker om skolskjuts i e-tjänsten under Barn och utbildning i Självservice. Länk till annan webbplats.

Du får ett beslut om skolskjuts skickat hem till dig via post. Har du fått beslut om att ditt barn har rätt till skolskjuts meddelar skoladministratör på ditt barns skola vilka hämtnings- och lämningstider som gäller.

Överklaga ett beslut

Här kan du läsa om hur du gör för att överklaga ett beslut. Pdf, 25.1 kB.

Transport mellan nattomsorg och fritidshem

Du som är i behov av transport mellan nattomsorg och fritidshem för ditt barn behöver inte ansöka om skolskjuts. Kontakta skoladministratör på ditt barns skola för mer information.

Så här gör du för att avboka resa

Du kontaktar Sörmlandstrafiken när du behöver avboka en resa. Du kan:

  • ringa på 0155-24 58 00 (öppet dygnet runt för avbokningar)
  • mejla till aterkommanderesor@regionsormland.se
  • använda dig av appen Serviceresor Sörmland.

Om ditt barn inte åker skoltaxi på morgonen och du inte meddelar Sörmlandstrafiken detta så avbokas hemresan automatiskt. Behöver ditt barn skoltaxi på eftermiddagen behöver du ringa till kundservice på 020-44 40 00 och boka resan på nytt. Det måste du göra senast två timmar innan planerad hämtningstid.

Så här fungerar appen Serviceresor Sörmland

  • Du behöver mobilt bank-ID för att logga in i appen. Som vårdnadshavare behöver du efter det kontakta kundservice på 020-44 40 00. De hjälper dig att koppla upp dig så att du kan se ditt barns resor.
  • Du kan se var skoltaxin befinner sig i realtid och ha koll på eventuella förseningar.
    Appen visar bokade resor för 14 dagar framåt.
  • Har du problem att logga in kontakta kundservice på 020-44 40 00 eller kundservice@sormlandstrafiken.se.

Läsa mer om skolskjuts

På oxelosund.se/skolskjuts kan du läsa mer om skolskjuts. Länk till annan webbplats.

Utbildningsnämnden har beslutat om nya riktlinjer för skolskjuts på grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola från hösten 2022.

Här kan du läsa den nya riktlinjerna för skolskjuts på grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola i sin helhet. Pdf, 202.7 kB.