Ansök om skolskjuts senast 15 april

Det är dags att ansöka om skolskjuts för läsåret 2024-2025. Vi behöver ha din ansökan senast 15 april för att kunna garantera skoltaxi till skolstart. Här kan du läsa om hur du gör för att ansöka och hur du får ditt beslut. Du kan också läsa om hur du avbokar en resa och lämnar en synpunkt om skoltaxi.

Nu är det dags att ansöka om skolskjuts inför kommand läsår. Vi behöver din ansökan senast 15 april för att kunna garantera skoltaxi till höstens skolstart.

Ansöka om skolskjuts

Du ansöker om skolskjuts i e-tjänsten Skolskjuts grundskola, anpassad grundskola och anpassad gymnasieskola - ansökan Länk till annan webbplats.

Du behöver göra en ny ansökan om skolskjuts inför varje nytt läsår. Beslut om skolskjuts skickas via brev hem till dig.

Observera att anmälan om transport mellan Stenviks nattomsorg och fritidshem inte behöver förnyas inför varje nytt läsår. Din anmälan löper på så länge du har behov av transporten.

Överklaga ett beslut

Här kan du läsa om hur du gör för att överklaga ett beslut. Pdf, 25.1 kB.

Hämtnings- och lämningstider

Har du fått beslut om att ditt barn har rätt till skolskjuts meddelar skoladministratören på ditt barns skola vilka hämtnings- och lämningstider som gäller.

Observera följande:

 • Skoltaxi är att jämnställa med kollektivtrafik. Det vill säga tiderna är fasta och sätts utifrån antal barn och skoltaxibilar.
 • Tiderna kan komma att förändras under läsåret.
 • Skolskjuts anordnas till och från skolan, från i förväg bestämd påstignings- och avstigningsplats.
 • Som vårdnadshavare kan du endast boka av resor, inte boka resor.

Transport mellan nattomsorg och fritidshem

Du som är i behov av transport mellan nattomsorg och fritidshem för ditt barn behöver inte ansöka om skolskjuts. Du anmäler behovet i samband med att du ansöker om omsorg. Kontakta skoladministratör på ditt barns skola för mer information.

Så här gör du för att avboka en resa med skoltaxi

Du kontaktar Sörmlandstrafiken när du behöver avboka en resa. Du kan:

 • ringa på 0155-24 58 00 (öppet dygnet runt för avbokningar)
 • mejla till aterkommanderesor@regionsormland.se
 • använda dig av appen Serviceresor Sörmland.

Tänk på föjande: Om ditt barn inte behöver skoltaxi på morgonen och du inte meddelar Sörmlandstrafiken detta så avbokas även hemresan. Behöver ditt barn skoltaxi på eftermiddagen behöver du däför komma ihåg att ringa till kundservice på 020-44 40 00 och boka resan på nytt. Det måste du göra senast två timmar innan planerad hämtningstid.

Så här fungerar appen Serviceresor Sörmland

 • Du behöver mobilt bank-ID för att logga in i appen. Som vårdnadshavare behöver du efter det kontakta kundservice på 020-44 40 00. De hjälper dig att koppla upp dig så att du kan se ditt barns resor.
 • Du kan se var skoltaxin befinner sig i realtid och ha koll på eventuella förseningar.
  Appen visar bokade resor för 14 dagar framåt.
 • Har du problem att logga in kontakta kundservice på 020-44 40 00 eller kundservice@sormlandstrafiken.se.

Läsa mer om skolskjuts

Här kan du läsa mer om skolskjuts. Länk till annan webbplats.

Text

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer