Sörmländsk fotosalong

Sörmländsk fotosalong är en jurybedömd fotoutställning som årligen arrangeras i allaktivitetshuset Koordinaten i Oxelösund. Nytt för 2017 är att salongen även kommer visas i Eskilstuna och Gnesta. Salongen har varje år ett tema för deltagarna att arbeta kring och 2017 är temat Party. Vid salongens öppnande delas juryns pris på 5 000 kr ut till en av salongens fotografer.

 

Vem kan vara med?

Salongen är öppen för alla som är bosatta i Sörmland, med undantag för Stockholm, Nacka och Huddinge kommuner. Det finns inga övriga kriterier – alla är välkomna att delta oavsett ålder och erfarenhet.

 

När är det?

Salongen invigs med vernissage i Oxelösund lördagen den 17 juni 2017 och pågår där till och med 27 augusti. Därefter visas salongen i Gnesta 2-30 september och Eskilstuna 7 - 29 oktober. Inlämning av verk för bedömning sker i vecka 20, 15-21 maj.

 

Hur går det till?

Teknikerna kan vara många i framställningen av fotografiska verk och salongen gör inte skillnad på traditionellt foto och bearbetat foto, men vi ser gärna att fotografen arbetat aktivt med salongens tema i bilden. Om man väljer redan befintliga bilder på temat ur sin tidigare produktion bör dessa inte vara äldre än fem år.

Varje deltagare kan lämna in max fem bilder för bedömning, i fysisk eller digital form.

Fysiska verk kan framställas på fotopapper, Fine Art-utskrift, kapaskiva, aliminium, canvas, plexi med mera. Inlämning av fysiska verk kan göras både i Eskilstuna, Gnesta och Oxelösund under vecka 20.

Digitala verk laddas upp här på sidan mellan 15:e och 21:e maj. Antagna verk kommer att framställas av arrangören på C-printar monterade på kapaskivor.

Notera: Från och med måndag 15/5 kl 09:00 fram till söndag 21/5 kl 23:59 kommer anmälningsformuläret ligga här på hemsidan. Där anmäler du dig oavsett om du lämnar in fysiska verk eller digitalt.

 

Vad kostar det?

Du betalar en anmälningsavgift på 150 kr när du lämnar in dina verk till salongen. Vid eventuell försäljning tar arrangören ut en provision på det sålda verket på 35%. Du väljer förstås själv om ditt verk ska vara till salu eller inte.

Läs mer om regler, anmälan, inlämningstider och annat bra att veta i dokumentet Regler och info_Sörmländsk fotosalong 2017.

 

Allehanda frågor rörande fotosalongen ställs till kulturkoordinator Marie Anstadius, Kultur och fritid, Oxelösund.

 

Välkommen att delta i Sörmländsk fotosalong!

Kontakt

Oxelösunds kommun
Kultur- och Fritidsförvaltningen
613 81 Oxelösund

Besöksadress:
Allaktivitetshuset Koordinaten
Järntorget 7-9
613 81 Oxelösund

Marie Anstadius
Kulturkoordinator
E-post:
fotosalong[at]oxelosund.se

 

 

Kontakt för sidan: Kommuncenter