Nya tidtabeller i busstrafiken 15 december

Länstrafiken fortsätter utveckla och förbättra busstrafiken i länet. De nya tidtabellerna som gäller från och med 15 december 2014 innehåller flera 
nyheter och justeringar. En stor förändring blir på sträckan Nyköping-Oxelösund. Det kommer fortsatt att vara 15-minuterstrafik mellan orterna med varannan tur som går via motorvägen och varannan tur via Arnö. Från december kommer däremot fler turer att köras via Peterslund och Sunda och fler avgångar kommer förlängas till lasarettet och Centralstationen i Nyköping. Läs mer om förändringarna i pressmeddelandet från Länstrafiken här.

Buss, flyg och tåg

Oxelösund har ett mycket bra geografiskt läge. 

Här möts motorväg, järnväg och djuphamn. Här finns en utmärkt vägförbindelse med motorväg till Nyköping. Avståndet till Nyköping är 13 km och där ansluter motorvägen till E4. Vägarna inåt landet mot städer som Eskilstuna, Västerås och Örebro håller till största delen god standard. Avståndet till närmsta flygplats, Skavsta, är cirka 15 km.

Flyg

Oxelösund är väl förunnat med tre stora flygplatser i närheten.

Vår närmaste och mycket expansiva flygplats är Stockholm-Skavsta Airport.

Till Stockholm-Arlanda Airport med ett stort utbud av såväl inrikes som utrikes flighter är det inte längre än ca 1 1/2 timmes restid.

Norrköpings flygplats ligger med ca 1 timmes resväg från Oxelösund.

Lokalbussar

Busstrafiken i Oxelösund är uppbyggd på att Länstrafiken busslinje 715 som trafikerar Oxelösund-Nyköping går med täta turer och att bussen kör en särskild slinga genom Oxelösunds tätort. För mer info om aktuella priser och tidtabell gå in på Sörmlandstrafiken.

Långfärdsbussar

Om du tar lokalbussen in till busstationen i Nyköping så kan du sedan lätt resa vidare med långfärdsbussar till flera städer i Sverige. För mer info klicka dig in på Swebus.

Taxi

Det finns huvudsakligen två taxibolag att välja mellan om du vill åka taxi i Oxelösund med omnejd.

Taxi Nyköping-Oxelösund, telefon 0155-21 75 00
Tunabergs Taxi, telefon 0155-500 00

Tåg

Från Nyköpings tågstation har du goda tågförbindelser såväl norrut som söderut. Från Nyköping tar det drygt en timme med tåget till Stockholm. För aktuella tågtidtabeller och priser klicka in på SJ.

Järnvägsnätsbeskrivning

Oxelösunds kommun äger och förvaltar ett spårsystem i anslutning till lokstallet med tillhörande vändskiva. 

Järnvägsbeskrivningen innehåller

  • allmän information
  • villkor för tillträde och trafikering av infrastrukturen
  • infrastruktur
  • kapacitetstilldelning
  • avgifter

Kontakt

Oxelösunds kommun
613 81 Oxelösund

Besöksadress:
Höjdgatan 26

Telefon: 0155-380 00 (växel)
trafik@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Kontakt för sidan: Kommuncenter