Budget- och skuldrådgivning

I Oxelösund finns rådgivare som kan ge dig stöd och råd i samband med din privatekonomi. Det är kostnadsfritt och vi har sekretess.

Vad kan du få hjälp med?

Budget- och skuldrådgivaren kan till exempel hjälpa dig att få en överblick över din privatekonomi, att göra en hållbar budget och ge praktiska råd hur du ska hantera och prioritera dina skulder. Du kan även få hjälp med att söka, ompröva och överklaga beslut gällande skuldsanering.

Vem kan få skuldsanering?

En skuldsanering innebär att du som är svårt skuldsatt kan slippa betala hela eller delar av dina skulder. Ett av grundkraven är att du inte kan betala dina skulder på många år. Det ska också vara rimligt att du får skuldsanering.

Vad innebär en skuldsanering?

Den som beviljas skuldsanering betalar av sina skulder i så hög grad som Kronofogden bedömer är möjligt, vanligtvis över en femårsperiod. Eventuellt resterande skuld som ingick i skuldsaneringen avskrivs när den förbestämda avbetalningstiden har gått ut.

Du är välkommen att ta kontakt med Oxelösunds budget- och skuldrådgivare via kontaktuppgifter till höger. Mer information kan också fås via Konsumentverkets och Kronofogdens hemsidor, se länkar till höger.

Kontakt

Oxelösunds kommun
Social- och omsorgsförvaltningen
613 81 Oxelösund

Besöksadress
Höjdgatan 26

Carina Ceder
Telefon 0155-384 33

Kontakt för sidan: Kommuncenter