Sjötångens äldreboende

Sjötångens äldreboende är beläget i centrala Oxelösund på Höjdgatan. Mot söder har man utsikt över S:t Botvids kyrka och mot norr finns gräsmattor med fruktträd och gångbanor att promenera på.

På Sjötångens äldreboende finns boende för personer med demenssjukdom. På varje enhet finns det gemensamma utrymmen vilka används som matplats med mera. Alla som bor på Sjötången har egen balkong.

Aktiviteter

Det anordnas ett flertal aktiviteter som exempelvis musikunderhållning, utevistelse, bio, bingo, högläsning samt bastubad. Biblioteket förser oss kontinuerligt med ny litteratur.

Vi har ett nära samarbete med ett flertal frivillighetsorganisationer. Läs mer om detta under Aktiviteter och mötesplatser, klicka här.

Personal

På Sjötången finns omsorgspersonal och sjuksköterska tillgänglig dygnet runt. Tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast på dagtid måndag till fredag och läkare vid behov.

Värdegrund

Vårt fokus är att möta dig och din livsstil här och nu. Vi vill att vårt arbete ska knyta an till dina tidigare vanor och livsstil och därför vill vi lägga lite extra tid på att välkomna dig och se vilka aktiviteter och resurser hos oss som passar dig. Våra inflyttningslotsar kommer att erbjuda sig att komma hem till dig innan du flyttar in på Sjötången. Inflyttningslotsen kan stanna hos dig upp till 24 timmar. Då kan du i lugn och ro berätta om vad som är viktigt för dig och hur du vill leva ditt liv. Tillsammans med inflyttningslotsarna bestämmer ni vad lotsarna kan informerar vidare till omsorgspersonalen och de nya grannarna på Sjötången.

På Sjötången fokuserar vi på att du ska få ett bra bemötande, känna trygghet och uppleva att du är delaktig i alla frågor som rör dig.

Omsorgsmåltider

På Sjötången jobbar vi aktivt med att stimulera en måltidsatmosfär som främjar ätandet. Vi har valt att kalla dessa måltider för omsorgsmåltider. Syftet med måltiderna är att ge en individuell god omsorg samt social stimulans. Måndag till fredag så kan du välja mellan två rätter till lunch. Till vänster under Äldreboende, hittar du matsedeln.

Kontakt

Oxelösunds kommun
Kommuncenter
613 81 Oxelösund 

Besöksadress 
Järntorget 7

Telefon 0155-380 00
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se


Sjötångens äldreboende

Besöksadress
Höjdgatan 27 

Cecilia Rasmussen
Enhetschef
Telefon 0155-384 76

Avdelningar:
Skeppet
Telefon: 0155-384 77

Stranden/Snäckan
Telefon: 384 79

Carolina Bergstrand
Enhetschef
Telefon 0155-381 13

Avdelning:
Havet
Telefon 0155-384 74

Kontakt för sidan: Kommuncenter