Sjötångens äldreboende

Sjötångens äldreboende är beläget i centrala Oxelösund på Höjdgatan. Mot söder har man utsikt över S:t Botvids kyrka och mot norr finns gräsmattor med fruktträd och gångbanor att promenera på.

På varje avdelning finns det gemensamma utrymmen vilka används som matsal och allrum. Alla som bor på Sjötången har egen balkong.

Aktiviteter

Det anordnas ett flertal aktiviteter varje vecka, exempelvis musikunderhållning, utevistelse, bio, bingo, högläsning samt bastubad. Biblioteket förser oss kontinuerligt med ny litteratur.

Vi har ett nära samarbete med ett flertal frivillighetsorganisationer. Läs mer om detta under Aktiviteter och mötesplatser, klicka här.

Personal

På Sjötången finns omvårdnadspersonal och sjuksköterska tillgänglig dygnet runt. Tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast på dagtid måndag till fredag och läkare vid behov.

Värdegrund

Vårt fokus är att möta dig och dina behov här och nu. Vi vill att vårt arbete ska knyta an till dina tidigare vanor och behov och därför vill vi lägga lite extra tid på att välkomna dig och se vilka aktiviteter och resurser hos oss som passar dig.

På Sjötången fokuserar vi på att du ska få ett bra bemötande, känna trygghet och uppleva att du är delaktig i alla frågor som rör dig.

Omsorgsmåltider

På Sjötången jobbar vi aktivt med att stimulera en måltidsatmosfär som främjar ätandet. Vi har valt att kalla dessa måltider för omsorgsmåltider. Syftet med måltiderna är att ge en individuell god omsorg samt social stimulans. Måndag till fredag kan du välja mellan två rätter till lunch. Till vänster under Äldreboende, hittar du matsedeln.

Kontakt

Oxelösunds kommun
Kommuncenter
613 81 Oxelösund 

Telefon 0155-380 00
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se


Sjötångens äldreboende

Besöksadress
Höjdgatan 27 

Cecilia Rasmussen
Enhetschef
Telefon 0155-384 76

Avdelning:
Stranden/Snäckan

Telefon: 384 79

Linda Persson
Enhetschef
Telefon 0155-382 25

Avdelning:
Havet
Telefon 0155-384 74

Skeppet
Telefon: 0155-384 77

Kontakt för sidan: Kommuncenter