Björntorps boende för personer med demenssjukdom

Björntorps boende för personer med demenssjukdom är beläget tre km från centrum i ett område som heter Sunda. Stora gräsmattor och gångbanor att promenera på finns runt byggnaden.

Här finns boende för personer med demenssjukdom samt några växelvårdsplatser. På varje enhet finns det gemensamma utrymmen vilka används som matsal och allrum. Alla enheter har tillgång till uteplats/trädgård.

Aktiviteter
Ett flertal gånger i veckan har vi planerade aktiviteter som exempelvis sång- och musikstunder, gymnastik, ordspråkslek, högläsning och utevistelse. Biblioteket förser oss kontinuerligt med ny litteratur.

Vi har ett nära samarbete med ett flertal frivillighetsorganisationer. Läs mer om detta under Aktiviteter och mötesplatser.

Personal
På Björntorp finns omvårdnadspersonal och sjuksköterska tillgänglig dygnet runt. Tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast på dagtid måndag till fredag och läkare vid behov. 

Värdegrund
Vårt fokus är att möta dig och dina behov här och nu. Vi vill att vårt arbete ska knyta an till dina tidigare vanor och behov och därför vill vi lägga lite extra tid på att välkomna dig och se vilka aktiviteter och resurser hos oss som passar dig.

På Björntorp fokuserar vi på att du ska få ett bra bemötande, känna trygghet och uppleva att du är delaktig i alla frågor som rör dig.

Omsorgsmåltider
På Björntorp jobbar vi aktivt med att stimulera en måltidsatmosfär som främjar ätandet. Vi har valt att kalla dessa måltider för omsorgsmåltider. Syftet med måltiderna är att ge en individuell god omsorg samt social stimulans. Måndag till fredag kan du välja mellan två rätter till lunch.
Här hittar du vår matsedel.

Stadsnätet
På Björntorp är alla lägenheter anslutna till Oxelösunds stadsnät, vilket betyder att du som boende kan beställa tjänster som internet, tv och telefoni via fibernät. Mer information om hur du ansluter dig finns här, eller läs mer på Oxelösunds Stadsnät.

Kontakt

Oxelösunds kommun
Äldreomsorgsförvaltningen
613 81 Oxelösund

Telefon: 0155-380 00 
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se


Catarina Lindgren
Enhetschef
Telefon 0155-384 84
Besöksadress 
Sundavägen 11 

Avdelning:
Grundet
Telefon: 0155-387 20

Piren
Telefon: 0155-387 13

Viken
Telefon: 0155-387 21

Fyren 1

Telefon: 0155-384 01

Fyren 2
Telefon: 0155-384 29

Kontakt för sidan: Kommuncenter