Björntorps boende för personer med demenssjukdom

Björntorps boende för personer med demenssjukdom är beläget tre km från centrum i ett område som heter Sunda. Stora gräsmattor och gångbanor att promenera på finns runt byggnaden.

Här finns boende för personer med demenssjukdom samt några växelvårdsplatser. På varje enhet finns det gemensamma utrymmen vilka används som matplats, vardagsrum med mera. Alla enheter har tillgång till uteplats/trädgård.

Aktiviteter
Ett flertal gånger i veckan har vi planerade aktiviteter som exempelvis sång- och musikstunder, gymnastik, ordspråkslek, högläsning och utevistelse. Biblioteket förser oss kontinuerligt med ny litteratur.

Vi har ett nära samarbete med ett flertal frivillighetsorganisationer. Läs mer om detta under Aktiviteter och mötesplatser.

Personal
På Björntorp finns omsorgspersonal och sjuksköterska tillgänglig dygnet runt. Tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast på dagtid måndag till fredag och läkare vid behov. 

Värdegrund
Vårt fokus är att möta dig och din livsstil här och nu. Vi vill att vårt arbete ska knyta an till dina tidigare vanor och livsstil och därför vill vi lägga lite extra tid på att välkomna dig och se vilka aktiviteter och resurser hos oss som passar dig. Våra inflyttningslotsar kommer att erbjuda sig att komma hem till dig innan du flyttar in på Björntorp. Inflyttningslotsen kan stanna hos dig upp till 24 timmar. Då kan du i lugn och ro berätta om vad som är viktigt för dig och hur du vill leva ditt liv. Tillsammans med inflyttningslotsarna bestämmer ni vad lotsarna kan informerar vidare till omsorgspersonalen och de nya grannarna på Björntorp. 

På Björntorp fokuserar vi på att du ska få ett bra bemötande, känna trygghet och uppleva att du är delaktig i alla frågor som rör dig.

Omsorgsmåltider
På Björntorp jobbar vi aktivt med att stimulera en måltidsatmosfär som främjar ätandet. Vi har valt att kalla dessa måltider för omsorgsmåltider. Syftet med måltiderna är att ge en individuell god omsorg samt social stimulans. Måndag till fredag så kan du välja mellan två rätter till lunch.
Här hittar du vår matsedel.

Kontakt

Oxelösunds kommun
Vård- och omsorgsförvaltningen
613 81 Oxelösund

Telefon: 0155-380 00 
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se


Mikael Andersson
Enhetschef
Telefon 0155-384 91
Besöksadress 
Klockartorpsvägen 3

Avdelningar/sektioner:
Grundet (J)
Telefon: 0155-387 20

Piren (H)
Telefon: 0155-387 13

Viken (G)
Telefon: 0155-387 21

Anette Johnson
Enhetschef
Telefon 0155-384 84
Besöksadress 
Sundavägen 11 

Avdelningar/sektioner:
Sektion O
Telefon: 0155-384 01

Sektion P
Telefon: 0155-384 29

Kontakt för sidan: Kommuncenter