Björntorps äldreboende

Björntorps äldreboende är beläget tre km från centrum i ett område som heter Sunda. Stora gräsmattor och gångbanor att promenera på finns runt byggnaden. 

På varje avdelning finns det gemensamma utrymmen vilka används som matsal och allrum. Alla avdelningar har tillgång till uteplats, antingen genom balkong eller trädgård.

Aktiviteter

Det anordnas ett flertal aktiviteter varje vecka, exempelvis musikunderhållning, utevistelse, gymnastik, bio, bingo med mera. Biblioteket förser oss kontinuerligt med ny litteratur.

Vi har ett nära samarbete med ett flertal frivillighetsorganisationer. Läs mer om detta under Aktiviteter och mötesplatser.

Personal

På Björntorp finns omvårdnadspersonal och sjuksköterska tillgänglig dygnet runt. Tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast på dagtid måndag till fredag och läkare vid behov. 

Värdegrund

Vårt fokus är att möta dig och dina behov här och nu. Vi vill att vårt arbete ska knyta an till dina tidigare vanor och behov och därför vill vi lägga lite extra tid på att välkomna dig och se vilka aktiviteter och resurser hos oss som passar dig.

På Björntorp fokuserar vi på att du ska få ett bra bemötande, känna trygghet och uppleva att du är delaktig i alla frågor som rör dig.

Omsorgsmåltider

På Björntorp jobbar vi aktivt med att stimulera en måltidsatmosfär som främjar ätandet. Vi har valt att kalla dessa måltider för omsorgsmåltider. Syftet med måltiderna är att ge en individuell god omsorg samt social stimulans. Måndag till fredag så kan du välja mellan två rätter till lunch. Här hittar du vår matsedel.

Stadsnätet

På Björntorp är alla lägenheter anslutna till Oxelösunds stadsnät, vilket betyder att du som boende kan beställa tjänster som internet, tv och telefoni via fibernät. Mer information om hur du ansluter dig finns här, eller läs mer på Oxelösunds Stadsnät.

Kontakt

Oxelösunds kommun
Vård och omsorgsförvaltningen
613 81 Oxelösund 

Telefon 0155-380 00
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se


Björntorps äldreboende

Besöksadress
Klockartorpsvägen 3

Lovisa Bjurlén
Enhetschef Holmen och Skäret
Telefon 0155-38351

Birgitta Hell 
Enhetschef Björntorps äldreboende Kobben
Telefon 0155-384 08

Avdelningar/sektioner:
Holmen
Telefon: 0155-387 18

Kobben
Telefon: 0155:384 47

Skäret
Telefon: 384 52

Mattias Carlsson
Enhetschef Leg. personal samt Korttidsboende
Telefon 0155-387 12

Kontakt för sidan: Kommuncenter