Björntorps äldreboende

Björntorps äldreboende är beläget tre km från centrum i ett område som heter Sunda. Stora gräsmattor och gångbanor att promenera på finns runt byggnaden. 

På Björntorps äldreboende finns idag 38 äldreboendeplatser och 15 kortvård/växelvårdsplatser. På varje enhet finns det gemensamma utrymmen vilka används som matplats med mera. Alla enheter har tillgång till uteplats, antingen genom balkong eller trädgård.

Aktiviteter

Det anordnas ett flertal aktiviteter som exempelvis musikunderhållning, utevistelse, gymnastik, bio, bingo med mera. Biblioteket förser oss kontinuerligt med ny litteratur.

Vi har ett nära samarbete med ett flertal frivillighetsorganisationer. Läs mer om detta under Aktiviteter och mötesplatser.

Personal

På Björntorp finns omsorgspersonal och sjuksköterska tillgänglig dygnet runt. Tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast på dagtid måndag till fredag och läkare vid behov. 

Värdegrund

Vårt fokus är att möta dig och din livsstil här och nu. Vi vill att vårt arbete ska knyta an till dina tidigare vanor och livsstil och därför vill vi lägga lite extra tid på att välkomna dig och se vilka aktiviteter och resurser hos oss som passar dig. Våra inflyttningslotsar kommer att erbjuda sig att komma hem till dig innan du flyttar in på Björntorp. Inflyttningslotsen kan stanna hos dig upp till 24 timmar. Då kan du i lugn och ro berätta om vad som är viktigt för dig och hur du vill leva ditt liv. Tillsammans med inflyttningslotsarna bestämmer ni vad lotsarna kan informerar vidare till omsorgspersonalen och de nya grannarna på Björntorp. 

På Björntorp fokuserar vi på att du ska få ett bra bemötande, känna trygghet och uppleva att du är delaktig i alla frågor som rör dig.

Omsorgsmåltider

På Björntorp jobbar vi aktivt med att stimulera en måltidsatmosfär som främjar ätandet. Vi har valt att kalla dessa måltider för omsorgsmåltider. Syftet med måltiderna är att ge en individuell god omsorg samt social stimulans. Måndag till fredag så kan du välja mellan två rätter till lunch. Här hittar du vår matsedel.

Kontakt

Oxelösunds kommun
Kommuncenter
613 81 Oxelösund 

Besöksadress 
Järntorget 7

Telefon 0155-380 00
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se


Björntorps äldreboende

Besöksadress
Klockartorpsvägen 3

Anette Johnson
Enhetschef Björntorps äldreboende Holmen
Telefon 0155-384 84

Birgitta Hell 
Enhetschef Björntorps äldreboende Kobben
Telefon 0155-384 08

Mikael Andersson
Enhetschef Björntorps äldreboende Skäret
Telefon 0155-384 91

Avdelningar/sektioner:
Holmen
Telefon: 0155-387 18

Kobben
Telefon: 0155:384 47

Skäret
Telefon: 384 52

Mattias Carlsson
Enhetschef Leg. personal samt Kortvård
Telefon 0155-387 12

Kontakt för sidan: Kommuncenter