Stipendiater 2019 inom idrott, kultur och miljö

Nu har respektive nämnd tagit beslut om vilka som får 2019 års stipendium inom idrott, kultur och miljö.

Oxelösunds kommuns stipendiater inom idrott, kultur och miljö 2019 är nu beslutade.

Kultur- och fritidsnämnden i Oxelösunds kommun har beslutat att fördela årets stipendier som följer:

Idrottsstipendium, till ett värde av 10 000 kr, tilldelas: Benjamin Gonzales, Oxelösunds Judoklubb

Motivering:
Benjamin är en målmedveten kille och satsar på att få åka till OS 2024. Han fick sitt första brons på SM i Lindesberg i juni år i P18. Belöningen blev direkt två landslagsläger i augusti och oktober.

Eldsjälsstipendium idrott, till ett värde av 5 000 kr, tilldelas Håkan Olga Karlsson, Oxelösunds Atletklubb

Motivering:
Olga är klubben trogen. Han började på 80-talet. Han har utbildat sig till instruktör och alltid varit klubbens ansikte utåt. Som pensionär hjälper Olga också personer, som behöver hjälp med träning i rehabiliteringssyfte Olga är en god förebild för klubbens medlemmar och en glädjespridare.

Kulturstipendium, till ett värde av 10 000 kr, tilldelas Föreningen Stjärnholms skulpturpark

Motivering:
Som initiativtagare och huvudarrangör bakom Skulpturfestivalen i Oxelösund 2019 har föreningen genomfört en av de största kulturhändelserna i Oxelösunds historia och regionens hittills största skulpturutställning i det offentliga rummet. Skulpturfestivalen har dragit mycket positiv uppmärksamhet till Oxelösund och fått Oxelösundare att känna stolthet och engagemang.

 

Eldsjälsstipendium kultur, till ett värde av 5 000 kr, tilldelas Johan Bergvall

Motivering:
Med ett stort personligt engagemang och en fantastisk förmåga att motivera och lyfta liten som stor har Johan på kort tid byggt upp en vital och betydelsefull dansverksamhet i Oxelösund. Genom sina danskurser i stilen dancehall har han skapat en meningsfull och inkluderande tillvaro för många unga som är nya i Sverige och givit dem möjlighet att känna sig värdefulla och sedda.

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Oxelösunds kommun har beslutat att årets miljöstipendium till ett värde av 10 000 kr, tilldelas Oxelösunds Hembygdsförening

Motivering:
Oxelösunds hembygdsförening genomför städdagar ute i naturen, i år gjordes en insats på Ålö i Oxelösunds skärgård under Håll Sverige Rents skräpplockardag den 21 september. Läs mer om städdagen här: www.hembygd.se/oxelosund/news/14490

Hembygdsföreningen är aktiva i att på eget initiativ bidra till att hålla Oxelösund rent och man har bland annat plockat mycket plast under dessa insatser, plast är en stor nedskräpningsfråga även globalt. Att städa stränder och andra områden är inget självklart arbetsområde för en hembygdsförening, därför anser Miljö- och samhällsbyggnads-förvaltningen att de är värda miljöstipendiet 2019.

 

Stort grattis till alla stipendiater för fina insatser i vår kommun under 2019. Utdelning sker vid Oxelögalan 7 december 2019.

Kontakt för sidan: Kommuncenter