Statsministern på besök i Oxelösund

Idag har Oxelösunds kommun haft besök av statsminister Stefan Löfven och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. De besökte Drivhuset och Campus Oxelösund för att titta närmare på vårt arbete med integration och välfärdsutveckling.

Det var flera kommuner som fått chans att skicka in och berätta om sina arbeten, och valet föll på Oxelösund.

– Jag tycker att det är otroligt kul att vi får besök av statsministern och arbetsmarknadsministern, ett besök med syfte att uppmärksamma Oxelösunds kommun och Drivhuset för det fina arbete vi gör här, säger Katarina Haddon, förvaltningschef för social- och omsorgsförvaltningen

Drivhuset är en så kallad samverkansarena, ett samarbete mellan flera förvaltningar i Oxelösunds kommun. Drivhuset är inget aktivitetshus utan en plats dit man kommer för att få hjälp med göra upp en plan för sin självförsörjning. Här arbetar jobbcoacher, socialsekreterare, studie- och yrkesvägledare, språkpraktiksamordnare, mentorer från SFI och handläggare från Arbetsförmedlingen. Även andra aktörer som ex. Försäkringskassan kan delta i planeringen. På Campus Oxelösund finns också flera utbildningar som arbetssökande kan erbjudas att gå på vägen mot ett jobb.

Under dagen fick Stefan Löfven och Eva Nordmark träffa medarbetare på Drivhuset som berättade om sin verksamhet. De fick även en rundvandring på sprinkler- och svetsutbildningen, där de blev väl mottagna av lärare och elever.

Innan de två ministrarna avslutade sitt besök fick de träffa 30-åriga Hanaa Alhssen som berättade sin historia. Hanaa kom från Syrien till Sverige för tre år sedan, och 2017 kom hon i kontakt med Drivhuset. Idag jobbar hon i Oxelösunds kommun som lärarassistent och läser upp betyg för att söka till lärarutbildningen. Hon berättade varmt om vad Drivhuset har betytt för hennes väg mot eget arbete.

- Jag vill passa på att tacka alla i verksamheterna som var med och gjorde den här dagen möjlig! Elever, lärare, rektorer, alla medarbetare på Drivhuset och Campus. Ni var delaktiga och engagerade och visade på bästa sätt upp det fantastiska arbete vi gör. Ett extra stort tack till Hanaa som ville berätta sin historia om sin erfarenhet av Drivhuset för ministrarna, säger Katarina Haddon 

Här hittar du mer information om Drivhuset

Kontakt för sidan: Kommuncenter