Planerar du att bygga något i sommar?

Om du inte har ansökt om bygglov ännu kan det vara dags att göra det.

Sommaren är en period då många passar på att förverkliga sina byggdrömmar. Ditt byggprojekt kan kräva någon form av bygglov, anmälan eller strandskyddsdispens. För att få det behöver du göra en bygglovsansökan eller anmälan och handläggningstiden kan ta tid. Om du inte har ansökt om bygglov ännu är det dags att göra det nu.

De flesta bygglovsansökningar och anmälningar kommer oss tillhanda under april och maj månad. Det kan innebära dels att handläggningstiden tar längre tid. Det kan också behövas kompletteringar som gör att du inte kan sätta igång med ditt projekt som du har planerat.

Visste du till exempel att du har två år på dig att börja bygga från det att du fått ditt bygglov och startbesked? Det innebär att om du ansöker om bygglov i god tid, så behöver du inte sätta igång direkt när du har fått det beviljat.

All information om bygglov, vilka projekt som kräver att du ansöker och vanliga frågor och svar hittar du på den här sidan.

Du kan alltid kontakta oss på bygg@remove-this.oxelosund.remove-this.se om du har några frågor eller vill boka ett möte med en handläggare.

Kontakt för sidan: Kommuncenter