Pillerpodden kommer till Breviksskolan torsdag 11/10

Du har väl inte missat att skaparna av Pillerpodden kommer till Breviksskolan och föreläser på torsdag? Ikväll kommer Charlie Eriksson från Aldrig ensam och föreläser på Culturum och under dagen är det öppet hus på Fontänhuset i Nyköping. Här hittar du information om världsdagar för psykisk hälsa.

Den 10 oktober varje år infaller World Mental Health Day – alltså Världsdagen för psykisk hälsa. I samband med det arrangerar Sörmlands södra kommuner (Trosa, Gnesta, Oxelösund och Nyköping) tillsammans med landstinget Sörmland och föreningar Världsdagar för psykisk hälsa 8–11 oktober, med evenemang i de olika kommunerna.

Syftet är att öka kunskapen om psykisk ohälsa och också visa den hjälp och det stöd som finns i samhället.   Läs mer om evenemangen här

Du som bor i Oxelösund kan givetvis delta i evenemangen i de andra kommunerna – alla evenemang är öppna även för de andra deltagande kommunerna. Det är fri entré till alla evenemang och ingen föranmälan krävs. Först till kvarn på plats gäller och det är begränsat antal platser.

Världsdagarna för psykisk hälsa i södra Sörmland finansieras av Uppdrag psykisk hälsa, som är ett långsiktigt utvecklingsarbete som handlar om att främja psykisk hälsa i hela landet. En del i uppdraget är att lyfta fram den psykiska ohälsan. 

Kontaktperson på Oxelösunds kommun är Alexandra Westin, samordnare för uppdraget på vård- och omsorgsförvaltningen.

Kontakt för sidan: Kommuncenter