Oxelösunds skolor bäst i Sörmland

I Lärarförbundets ranking, som släpptes i dag placerar sig Oxelösunds skolor på första plats i Södermanland. Hög andel godkända elever och höga betyg gör Oxelösund till en högt rankad skolkommun.

Lärarförbundets undersökning Bästa skolkommun bygger på en jämförelse av 13 kriterier. Oxelösunds kommun tillhör landets bästa kommuner när det kommer till andelen godkända elever.
Jämfört med året innan har Oxelösund förbättrat sin rankning på bland annat elevernas meritvärde i årskurs 9 och andelen godkända elever, medan kommunen i förhållande till andra gått bakåt på resurstilldelningen och lönen.

Oxelösunds kommun ligger på 51:a plats bland landets 290 kommuner i 2018 års Bästa skolkommun, en förbättring med 87 placeringar jämfört med året innan.

- Jätteroligt! Hårt arbete ger resultat! Det är satsningarna i varje klassrum som får effekt. Varje elev har unika förutsättningar och pedagogerna är duktiga på att skapa relationer och se varje elevs unika egenskaper. De stöttar elevernas utvecklingsresa på ett kvalitativt sätt, säger utbildningschef Mikael Wallström. 

Läs mer på www.lararforbundet.se/basta-skolkommun/2018/oxelosund

Kontakt för sidan: Kommuncenter