Musikskolan på besök i nya skolan

Musikskolan kommer att flytta in i Oxelöskolan när den är klar. Under vårterminen 2021 är målsättningen att flyttlasset går.

I hjälm, väst och skyddsskor gick Musikskolans rektor och personal en rundtur i den nya skolan för att titta på sina nya lokaler.  På bottenvåningen kommer det att bli en musiksal, fem övningsrum, en studio, instrumentförråd och en hall med pentry. Musikskolan får en egen entré men det går också att gå via skolan. Den intilliggande gymnastiksalen kommer att användas till framträdanden och två mindre scener på det så kallade ”Torget”. ”Torget” är en delvis öppen yta för undervisning och självstudier på andra våningen mitt i skolan.

Projektledare Pär Blom och platschef på NCC Jan Berglund visade runt bland betong och balkar. Skolan är än så länge ett skal men rumsindelningen börjar ta form och det går att föreställa sig det härliga ljusinsläppet från både takfönster och panoramafönster. I musiksalen är fönsternischerna djupa och rektor Pia Karell kan se barnen krypa upp i dem.

Pär börjar rundvandringen med att visa en film hur skolan är planerad. Kristin Källströmer, projektledare för skolans inredning var också på plats för att svara på frågor. Musikskolans lokaler är anpassade utifrån verksamheten. Golv och väggar är konstruerade så att ljudnivån minimeras. Draperier kommer finnas för ljudreglering. De kan justeras och på så sätt förända ljudbilden i rummet.

Musiksalen är förberedd för att kunna användas som dansstudio. Planer finns att eventuellt inrätta en kulturskola där dans, teater, bild och film kan bli aktuellt. Musiksskolans lokaler ligger därför i direkt anslutning till slöjd- och bildsalen.

Musiksskolan kommer att bli en av de första verksamheterna som flyttar in i Oxelöskolan.

- Det är bra att flytta verksamhet för verksamhet, säger Pär. Då har vi möjlighet att säkerställa att allt fungerar som det ska innan nästa flyttlass går. Under vårterminen 2021 är målsättningen att Musikskolan ska kunna flytta in i sina nya lokaler.

Här kan du läsa mer om Oxelöskolan.

 

Nyhetsarkiv

Kontakt för sidan: Kommuncenter