Moi! Mitä kuuluu? (Hej! Hur mår du?)

I dag 24 februari uppmärksammar vi sverigefinnarnas dag. I Sverige finns det drygt 700 000 personer med sverigefinsk bakgrund och av dessa bor cirka 1600 i Oxelösund. Kanske tillhör du själv gruppen eller har en vän eller en granne som gör det. Oavsett bakgrund och anledning är du välkommen att delta i firandet! På Koordinaten får alla som deltar i en klurig frågesport boken ”Lakritspipor och korvsoppa/Lakupiiput ja makkarasoppa” som belöning. Det är en tvåspråkig kapitelbok som med fördel ska läsas flera generationer tillsammans.

De nationella minoriteternas språk och kultur räknas i det svenska kulturarvet och därför har kommunerna uppdrag att synliggöra grupperna på olika sätt. Oxelösunds kommun har flaggat på minoriteternas nationaldagar sedan förra året och det finns även en framtagen handlingsplan som beskriver hur de kommunala verksamheterna ska arbeta med minoritetsfrågor.

Läs gärna mer på https://www.oxelosund.se/suomeksi eller kontakta samordnare Päivi Hellberg på 0155-38172, paivi.hellberg@remove-this.oxelosund.remove-this.se , om du har frågor.

Kontakt för sidan: Kommuncenter