Kulturevenemang flyttas till i höst

Den publika verksamheten på Koordinaten påverkas av coronaviruset.

Kultur- och fritidsförvaltningen tar spridningen av coronaviruset på största allvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att besökare ska kunna känna sig trygga.

Allaktivitetshuset Koordinaten har öppet som vanligt men den publika verksamheten kommer att påverkas.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring mindre evenemang, ställer Kultur- och fritidsförvaltningen in eller flyttar fram publika aktiviteter som har varit planerade till och med den 19 april. Bland annat kommer de planerade vernissagen i början av april och påsklovsaktiviteter för barn att genomföras som planerat. Evenemangskalendern kommer löpande att ses över under våren och beslut om genomförande av evenemang efter 19 april tas utifrån de rekommendationer som ges framöver.

     ”Koordinaten är en plats där även externa aktörer förlägger sina evenemang och det är upp till var och en av aktörerna att göra en riskanalys i samråd med oss, om ett evenemang ska genomföras eller ej”, säger Anders Magnusson, chef för Kultur- och fritidsförvaltningen i Oxelösund.

     ”Vi beklagar men hoppas givetvis att vi ska kunna återuppta kulturevenemangen så snart som möjligt. Vi har Valborg och Innebandy by Night att se fram emot i slutet av april, det vore mycket tråkigt om vi behöver ställa in även dessa event. Just nu pågår dialog med artister och arrangörer för att försöka skjuta upp konserter till nya datum och kunna erbjuda återköp av redan inköpt biljetter om de nya datumen inte passar”, berättar Anders. ”Det kommer att ta ett par dagar att få ordning på detta, vi hoppas att vår publik kan ha lite tålamod så vi inte blir nedringda”, betonar han.

Evenemang som berörs till och med 22 april:

18 mars Jazzkonsert med Söderbandet – nytt datum kommer

19 mars Seniorcafé - inställt

21-22 mars Cabaré Vi är Oxelösund med Oxelökören – framflyttad till 5 och 6 september

24 mars Afternoon Tea –  nytt datum kommer

26 mars Seniorcafé - inställt

27-28 mars Konsert Ikaros – framflyttad till 23 – 24 oktober

2 april Konsert Crying Day Care Choir – framflyttad till 29 september

4 april Vernissage i Galleri O och K – genomförs som planerat

6-8 april Påsklovsaktiviteter för barn – genomförs som planerat

8 april Disco på fritidsgården – inställt

9 april Seniorcafé – inställt

16 april Seniorcafé – inställt

17 april Konsert West of Eden – nytt datum kommer

18 april Barnlördagsliv – nytt datum kommer

22 april Konsert med WAO - nytt datum kommer

Alla evenemang som äger rum i Oxelösund under denna tidsperiod finns på visitoxelosund.se, där man kan se vad som är framflyttat och hur biljetthantering går till.

     ”Vissa av Koordinatens evenemang hoppas vi kunna genomföra i höst istället”, fortsätter Anders Magnusson. ”Vårt familjekalas ”Barnlördagsliv” är alltid välbesökt och det kan vi arrangera när Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer och vi kan ta emot många besökare igen.”

Restriktioner har införts vad det gäller bokning av mötesrum, pausservering, vernissageservering, hur besökare får röra sig i kontorskorridorerna på Koordinaten och i caféet har hygienkontrollen ökats. Åtgärderna görs för att minska risken för smittspridning av coronaviruset och inte minst utifrån omsorg för Koordinatens äldre besökare och personer med allvarlig sjukdom.

     "Besökare är varmt välkomna att besöka Koordinaten som vanligt. Det går utmärkt att låna böcker, fika i caféet, kika på konstutställningar och vara på fritidsgården" avslutar Anders Magnusson.

 

Information om kulturevenemangen kommer att uppdateras löpande. Riskanalysen som ligger till grund för beslutet finns på Folkhälsomyndighetens hemsida. 

Kontakt för sidan: Kommuncenter