Kultur i det digitala rummet

Kulturkoordinator Marie Anstadius hittar digitala lösningar för att kunna erbjuda kulturupplevelser.

På torsdag och fredag kommer en trubadur att spela utanför äldreboenden i Oxelösund, ett inslag som är tänkt att återkomma varje vecka med olika musiker och på olika platser. Tanken är att spelningen ska filmas för att till viss del kunna visas i digitala medier efteråt. Här kan du lyssna till när Thord Lindé gestaltade Fredman utanför trygghetsboendet Vitsippan under påskhelgen.

I Koordinatens gallerier ekar det tomt med få besökare som tittar på utställningarna, därför görs nu en digital utställning med de aktuella verken som kommer att sändas under påskhelgen. Ett digitalt valborgsfirande är i planeringsstadiet.De digitala konstutställningarna kan du titta på här.

Kulturkoordinator Marie Anstadius arbetar febrilt med att hitta olika lösningar för att kulturupplevelserna inte ska utebli helt.

”Eftersom vårens arrangemang, konserter och föreställningar är inställda har vi funderat på hur vi ska kunna erbjuda vissa kulturupplevelser till vår publik. Det här är några enkla saker vi kan göra för de äldre i kommunen eftersom vi vet att till exempel det regelbundna seniorcaféet är mycket uppskattat och välbesökt.”

Kultur- och fritidsförvaltningen arbetar vidare med att försöka hitta olika sätt att nå ut till medborgare i Oxelösund med olika aktiviteter. ”Boken kommer”, där bibliotekarier åker ut med böcker till låntagare i riskgruppen har visat sig få ett bra genomslag.

För mer information, kontakta Marie Anstadius, 0155-383 57

Kontakt för sidan: Kommuncenter