Kul att lära känna nya kompisar genom vänskapsbesök

Förskolebussen med barn från Malmbryggshagens förskola kom på besök till Peterslunds förskola. Det var andra gången förskolorna genomförde vänskapsbesök. Första gången barnen från Malmbryggshagen kom och hälsade på fick barnen på Peterslund komma in och se hur de har det i förskolebussen. Denna gång bjöds gästerna in till förskolan i stället.

Initiativet till vänskapsbesök har tagits av Mia Granqvist på Malmbryggshages förskola. Barnen uppmuntras att jobba och leka tillsammans med varandra. Personalen och barnen pratar om att det kan se olika ut på olika förskolor, till exempel att barnen från Malmbryggshagens förskola äter lunch i bussen. Det tycker barnen från Peterslund är konstigt.

Förskolebussar
Nyköpings kommun har två förskolebussar och Malmbryggshagens förskola använder en av dem. Bussen skapar möjligheter att möta naturliga lärmiljöer där barnen får upptäcka världen utanför förskolan.

I bussen sitter barnen i bilbarnstolar med trepunktsbälte. Förskolan kan välja utflyktsmål med upp till en timmes restid från förskolan eftersom bussen är försedd med stolar och bord, toalett, litet kök och värmeskåp till den nylagade maten.

Vanligt förekommande resmål är olika stränder, skogar, naturreservat, bondgårdar, pulkabackar, gympasalar men även Skavsta flygplats, polishuset, vårdcentraler och andra förskolor med mera. (Källa:http://nykoping.se/Barn--Utbildning/Forskolor/Malmbryggshagensforskola/Forskolebuss/)

Kontakt för sidan: Kommuncenter