Kommunen säljer tomt till fryslager

Kommunen säljer mark till det polska bolaget Donya Doner som vill etablera sig i Oxelösund. Deras verksamhet är uppbyggd på förvaring (fryslager), egen produktion och hantering av främst olika former av animaliska produkter. Den planerade lagerbyggnaden är en utökning av den svenska marknaden med fokus på Storstockholm och Östergötland, där Oxelösund ligger strategiskt bra geografiskt. Byggnaden kommer stå på den ena av de tre deltomterna som ingår i köpet. De andra två kan användas bland annat till expansion.

- Vi har ledig detaljplanerad mark för företagsetableringar, och när vi fick frågan från Donya Doner kunde vi snabbt erbjuda dem fastigheten i Sundsör. Genom etableringen kommer 5-10 nya arbetstillfällen skapas vilket är välkommet. Det innebär också att Oxelösunds näringsliv fortsätter att utvecklas. Vi är glada att kunna välkomna dem till Oxelösund, säger Catharina Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande.

- Det är fantastiskt kul med etableringen, och ett kvitto på att Oxelösund har ett utmärkt strategiskt läge mellan Östergötland och Mälardalsregionen, säger Johan Persson, kommunchef i Oxelösund.

Kontakt för sidan: Kommuncenter