Elever och föräldrar firar Fritidshemmens dag

Peterslundsskolan och Ramdalsskolans fritidshem har bjudit in föräldrar att delta i firandet av Fritidshemmens dag i dag 9 maj mellan 14 och 16.

Peterslundsskolans fritidshem kommer att visa upp olika rast- och uteaktiviteter som erbjuds på fritids. Tipspromenad, kubbspel, Pokemon Go-jakt, färgduell och tre-i-rad-tävling står på programmet. Besökarna får även testa på att måla vid stafflin. Eleverna kommer att underhålla med sång och musik och bjuda besökarna på grillad korv. 

På Ramdalsskolans fritids kommer dagen att firas tillsammans med barn och föräldrar utifrån temat Leva, leka, utvecklas. Lekstationer kommer att finnas på plats med bland annat Rockringen, Skidstafett, Färgduellen, Snappa vanten, Tre i rad och Mitt i prick med ärtpåsar. De vill lyfta leken som har en stor plats i läroplanen. Skolgården ska leva upp till max denna eftermiddag. Lekmaterial kommer att finnas såsom hopprep, Stora plockepinn, bandymål och klubbor för att inbjuda till spel och lek. 

I fritidshemmets Ateljé bjuds besökarna på vernissage. Det kommer att bjudas på grillad korv och saft och avslutningsvis blir det dragkamp, barn mot vuxna.

På båda skolorna kan de föräldrar som har frågor om E-tjänst förskola och fritidshem träffa personal från Utbildningsförvaltningens administrativa enhet, som är på plats för att svara på frågor. 

Kontakt för sidan: Kommuncenter