Dansa, Oxelösund!

Var med och skapa dans över generationsgränserna! Projektet Dansa Oxelösund fortsätter i höst, nu för flickor och kvinnor mellan 7 och 107 år som deltagare. Du behöver inte kunna dansa, det behövs inga förkunskaper – bara lust och nyfikenhet!

Kom och var med och skapa en dansinstallation på LJUS & VÄRME i Oxelösund! Tillsammans med koreografen Jenny Franke formar vi ett stycke danspoesi efter deltagarnas förmåga. Tanken är att ge möjlighet till gemenskap, skapande, lustfyllt dansande och lokalt engagemang. 

Denna höst vänder sig projektet till flickor och kvinnor i åldrarna 7 år och uppåt. Tidigare deltagare har berättat hur roligt det är att dansa över generationsgränserna – kom gärna både mamma, moster, faster, mormor och farmor!

Du behöver inte kunna dansa, det behövs inga förkunskaper – bara lust och nyfikenhet samt möjlighet att medverka vid de 8 träffarna under hösten! Är du mellan 7-11 år behöver du aktivt deltagande vuxens sällskap, annars från 11 år. Ingen övre åldersgräns. Anmäl dig/er i god tid, begränsat antal platser! Gruppen kommer att träffas i Peterslundsskolans gymnastiksal tisdagar under hösten, kl 18.30-20.00, med start 2 oktober. Uppehåll för höstlov vecka 44.

Jenny Franke är koreograf och pedagog med alla åldrar i sitt arbetsspann. Hon har sin utbildning från bl.a. Movement Center School i Devon, England, Body Dynamics Leadership med Carlos Chan och Stockholms Musikpedagogiska Institut.

"Jag kallar mig pedagogisk koreograf i den här sortens projekt när man arbetar tillsammans med dansen som medium. Gruppen är lika viktig som koreografen, deltagarna är aktiva istället för att ta emot ett färdigt dansstycke. All blir dansare, alla blir kreatörer.”

Anmälan görs direkt till Jenny på dansadingava@hotmail.com.

Kontakt för sidan: Kommuncenter