D-skolan firar 100 år

D-skolan fyller 100 år och det firar vi med stort kalas på lördag 25 augusti mellan 9-12 . Skolan bjuder på kulturfestival och öppet hus. Det finns möjlighet att köpa fika och äldre skolplanscher till förmån för Världens barn.

Klassrummen är öppna och visar skolans historia och utveckling över tid. En före detta elev som var elev på skolan för 60 år sen berättar hur det var i skolan på den tiden. Dagens elever inviger skolans digitala bibliotek bokisonline.se och pedagoger finns på plats för att berätta om skolans spännande utveckling. ”Aktiva klassrum”, sovmorgon, mentorslärare, frukost och tillgång till frukt är några begrepp de gärna berättar mer om. 

Brassox, Musikskolan och skolans elever kommer att bjuda på underhållning i form av musik, dans och dikter.  För komp står Maria Rasmussen. Utbildningsnämndens ordförande Britta Bergström håller tal. 

Det är andra året i rad skolan håller en kulturfestival och Christer berättar stolt att de har 28 olika språk och kulturer på skolan. Han uppmanar alla som har möjlighet att komma på lördag. Det blir ett fulladdat firande.

För mer information:

Christer Lindahl, rektor D-skolan, telefon 0155-385 47, christer.lindahl@oxelosund.se

Kontakt för sidan: Kommuncenter