Bovieran bygger 55+ boende i Oxelösund

Kommunstyrelsen i Oxelösund behandlar vid sitt möte 27 november ett förslag om att tilldela Bovieran AB en markanvisning vid Vallsundsvägen i Oxelösund för byggnation av Boviera. De nya bostäderna planeras ligga i Vallsund i nära anslutning till havsnära naturområden, med gångavstånd till mataffär (10 minuters promenad) och i närhet av Ramdalens sportcenter som bland annat innehåller simhall, gym och gymnastiksalar. Markanvisningen innebär att Bovieran AB under en tvåårsperiod får möjlighet att utforma en detaljplan som stämmer med företagets behov och med de krav kommunen har.


–Vi ser Bovieran som ett mycket positivt tillskott till kommunen. De har ett spännande koncept med sina inglasade vinterträdgårdar och vänder sig till en målgrupp som vi har ett stort behov att utveckla boende för. Vi tror att boendet kommer att tilltala både oxelösundsbor och inflyttare som söker ett bekvämt och annorlunda boende med närhet till service och en underbar havsnära natur säger Catharina Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande.


Bovieran erbjuder bostadsrätter för personer från 55 år, med ett stort fokus på trygghet, social samvaro och gemenskap. I Bovierans cirka 700 kvadratmeter stora, inglasade vinterträdgård kan du och dina grannar förlänga den sociala utesäsongen och koppla av bland palmer och olivträd under en stor del av året. Miljön har utformats med Franska Rivieran som förebild och finns idag på över 20 platser i landet.


–Vi är väldigt glada för möjligheten att etablera oss i Oxelösund. Läget är jättefint med både närhet till vatten, natur och närservice, säger Sören Runsteen, VD Bovieran AB.

Kontakt för sidan: Kommuncenter