Feriearbeta hos Oxelösunds Kommun

Här finns Sveriges viktigaste jobb
Feriearbete är en chans att få erfarenhet av arbetslivet, en inblick i hur det är att arbeta inom kommunen och samtidigt få lite fickpengar. Som kommun vill vi gärna visa kommunens ungdomar hur arbetet i den kommunala organisationen ser ut och ge en möjlighet att få arbetslivserfarenhet. 2017 erbjöds 84 ungdomar feriearbete i kommunens verksamheter.

Kriterier för feriearbete
För att kunna söka feriearbete krävs är att du är folkbokförd i Oxelösunds kommun och i juni 2018 avslutat årskurs 9 eller 1:a eller 2:a året på gymnasiet. Sista ansökningsdag är den 15 mars.

Feriearbetet
Feriearbetet sker på någon av de arbetsplatser som finns inom Oxelösunds kommun, till exempel på förskolor, fritids, äldreboenden eller i nåt av våra kök. Vi erbjuder till viss del också feriearbete i specifika sommarprojekt som Koordinatens Sommarcamp. Du får i din ansökan ange vilken typ av arbete du är intresserad av men platserna lottas ut och vi har inte möjlighet att alltid ta hänsyn till dina önskemål. Arbete sker under tre veckor, måndag till fredag och i de flesta fall 4 timmar om dagen. Vissa undantag kan förekomma men alla ungdomar får göra 60 timmars arbete. Feriearbetet är förlagt över tre perioder under sommaren och du anger önskemål om period i din ansökan. Lönen är 70 kr i timmen och utöver det får du semesterersättning som är 12%.

Besked
Besked om du får feriearbete, på vilken arbetsplats och vilken period skickas ut i slutet av april. Då får också de som inte fått något feriearbete besked om det. De som fått feriearbete bjuds in till en informationsträff i början av maj.

Frågor
Har du frågor, kan du mejla oss dem via feriearbete@remove-this.oxelosund.remove-this.se 

Välkommen med din ansökan!

Vanliga frågor
Vilka datum är de olika perioderna?

Period 1 veckorna 25, 26 och 27 (18/6-6/7)

Period 2 veckorna 28, 29 och 30 (9/7-27/7)

Period 3 veckorna 31, 32 och 33 (30/7- 17/8)

Kontakt

Oxelösunds kommun
Kommuncenter
613 81 Oxelösund 

Besöksadress 
Järntorget 7

Telefon 0155-380 00
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Kontakt för sidan: Kommuncenter