Feriearbeta hos Oxelösunds Kommun

Här finns Sveriges viktigaste jobb
Feriearbete är en chans att få erfarenhet av arbetslivet, en inblick i hur det är att arbeta inom kommunen och samtidigt få lite fickpengar. Som kommun vill vi gärna visa kommunens ungdomar hur arbetet i den kommunala organisationen ser ut och ge en möjlighet att få arbetslivserfarenhet. 2016 erbjöds 89 ungdomar feriearbete i kommunens verksamheter.

Kriterier för feriearbete
För att kunna söka feriearbete krävs är att du är folkbokförd i Oxelösunds kommun och i juni 2017 avslutat årskurs 9 eller 1:a eller 2:a året på gymnasiet. Sista ansökningsdag var den 15 mars.

Feriearbetet
Feriearbetet sker på någon av de arbetsplatser som finns inom Oxelösunds kommun, till exempel på förskolor, fritids, äldreboenden eller i nåt av våra kök. Vi erbjuder till viss del också feriearbete i specifika sommarprojekt som Koordinatens Sommarcamp. Du får i din ansökan ange vilken typ av arbete du är intresserad av men platserna lottas ut och vi har inte möjlighet att alltid ta hänsyn till dina önskemål. Arbete sker under tre veckor, måndag till fredag och i de flesta fall 4 timmar om dagen. Vissa undantag kan förekomma men alla ungdomar får gör 60 timmars arbete. Feriearbetet är förlagt över tre perioder under sommaren och du anger önskemål om period i din ansökan. Lönen är 70 kr i timmen och utöver det får du semesterersättning som är 12%.

Besked
Besked om du har fått feriearbete, på vilken arbetsplats och vilken period skickades ut i slutet av april. Då fick också de som inte fått något feriearbete besked om det. De som fått feriearbete bjöds in till en informationsträff i början av maj.

Frågor
Du som har fått feriearbete och har frågor kring detta ska i första hand vända dig till din handledare. Du kan även kontakta Emma Wasseng, samordnare för feriearbete på telefon nr 076-769 50 08 eller via e-post emma.wasseng@remove-this.oxelosund.remove-this.se  

 

Vanliga frågor
Vilka datum är de olika perioderna?

Period 1 veckorna 24, 25 och 26 (12/6-30/6)

Period 2 veckorna 27, 28 och 29 (3/7-21/7)

Period 3 veckorna 30, 31 och 32 (24/7- 11/8

 

Jag fick ingen plats, varför?
Urvalet till de olika verksamheterna har skett genom lottning, med hänsyn tagen till vilken/vilka placeringar man önskat och val av perioder. Om man inte fått plats beror det helt enkelt på att man inte kommit med i lottningen av platserna.

 

Ny chans!
Får vi in några återbud kommer dessa platser att lottas ut igen. Det innebär alltså att om du fått nej i första omgången kan du komma att få erbjudande om praktik i en andra utlottning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Oxelösunds kommun
Kommuncenter
613 81 Oxelösund 

Besöksadress 
Järntorget 7

Telefon 0155-380 00
kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Kontakt för sidan: Kommuncenter