Feriearbeta hos Oxelösund Kommun

Här finns Sveriges viktigaste jobb
Feriearbete är en chans att få erfarenhet av arbetslivet, en inblick i hur det är att arbeta inom kommunen och samtidigt få lite fickpengar. Som kommun vill vi gärna visa kommunens ungdomar hur arbetet i den kommunala organisationen ser ut och ge en möjlighet att få arbetslivserfarenhet. 2015 erbjöds 110 ungdomar feriearbete i kommunens verksamheter.

Ansökan
På den här sidan kommer från och med februari en digital ansökningsblankett att finnas. Du ansöker genom att fylla i den och klicka på knappen ”skicka”. Sista ansökningsdag är den 16 mars. Därefter sker en lottning av platser till de ungdomar som har sökt. 

Vem kan söka?
Kriteriet för att kunna söka, är att du är folkbokförd i Oxelösunds kommun och i juni 2016 avslutat årskurs 9 eller 1:a eller 2:a året på gymnasiet.

Feriearbetet
Feriearbetet sker på någon av de arbetsplatser som finns inom Oxelösunds kommun, tex på förskolor, fritids, äldreboenden eller i nåt av våra kök. Vi erbjuder till viss del också feriearbete i specifika sommarprojekt som Koordinatens Sommarcamp eller arbete i Oxelö skärgård. Du får i din ansökan ange vilken typ av arbete du är intresserad av men platserna lottas ut och vi har inte möjlighet att alltid ta hänsyn till dina önskemål. Arbete sker under tre veckor, måndag till fredag och i de flesta fall 4 timmar om dagen. Vissa undantag kan förekomma men alla ungdomar får gör 60 timmars arbete. Feriearbetet är förlagt över tre perioder under sommaren och du anger önskemål om period i din ansökan. Lönen är 65 kr i timmen och utöver det får du semesterersättning som är 12%.

Besked
Besked om du har fått feriearbete, på vilken arbetsplats och vilken period skickas ut i slutet av april. Då får också de som inte fått något feriearbete besked om det. I samband med beskedet kommer de som fått feriearbete att bjudas in till en informationsträff i början av maj.

Frågor
Har du frågor är du välkommen att kontakta personalenheten och Monica Karlsson på telefon 0155-38159, eller via mejl monica.karlsson@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Kontakt för sidan: Kommuncenter