Vad gör vi idag?

Vi jobbar hela tiden med att utveckla kommunens digitala möjligheter för våra medborgare. Det ska vara enkelt och smidigt att kontakta kommunen och informationen ska vara tydlig och korrekt. Olika digitala verktyg ska underlätta och förbättra kommunikation och service.

 

Oxelösunds kommun använder idag många digitala verktyg. Här nedan kan du läsa om några av dem. Klicka på rubrikerna i boxarna nedan.

Appar

Att använda appar gör det enklare att hitta rätt information direkt i surfplattan eller mobilen. Just nu erbjuder vi två appar:

  • AivoMenu - App för matsedeln. Här kan du läsa matsedeln för kommunens förskolor, skolor och äldreboenden. Ladda ner appen AivoMenu i din mobil. 

  • Mobilearn - informationstjänst för nyanlända. Myndighetsinformationen som finns i programmet är översatt till arabiska, persiska, engelska och somaliska. Tigrinja kommer framöver. Vi hoppas att programmet ska hjälpa nyanlända att få korrekt information på ett tidigt stadie vilket i sin tur ger en snabbare integrationsprocess.

    Det finns även möjlighet för kommunen att ta fram specifik information kring kommunens specifika rutiner som vänder sig till nyanlända som språkcenter kan översätta. Vi tror att detta kan underlätta integrationsarbetet i vår kommun. 

E-tjänstportalen

E-tjänster är en service för medborgare och företag att uträtta olika kommunala ärenden direkt via dator, mobiltelefon eller liknande oavsett tidpunkt. En e-tjänsteplattform är därmed en webbplats där vi både utvecklar och tillgängliggör e-tjänster för medborgarna och företagen.


Är det någon e-tjänst du saknar? Kontakta gärna oss, du hittar uppgifterna under Kontakt till höger.

Här hittar du e-tjänsteportalen

Fritt Wi-Fi

Varför ska en kommun erbjuda fritt wifi?

  • Viktigt för demokrati och jämställdhet - Vi vill säkerställa att det inte är en ekonomisk fråga att kunna delta i det demokratiska samtalet som sker till stor del i digitala kanaler.
  • Viktigt för näringslivet - Ger möjlighet att jobba på andra ställen än på kontoret.
  • Viktigt för turisterna - En digital vänlig och inbjudande stad även för de som inte bor här. 

Fritt Wi-Fi finns på Jogersö (camping, restaurang och strand) och Oxelösunds centrum (torget). Anslut till Free wifi Stadsnätet och följ instruktionerna.

Responsiv webb

Under Digit2016 lanserade vi flera nya webbplatser/hemsidor som är responsiva. Responsiv webb betyder att sidorna och innehållet anpassar sig efter skärmstorlek, oavsett om besökaren använder dator, surfplatta eller mobil.

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra webbplatserna.

Sociala medier

Oxelösunds kommun finns på

Övrigt

Kontakt för sidan: Kommuncenter