Delprojekt Stadsodling

Kommunen arbetar för tillfället med ett projekt att ta fram en stadsodling på Frösängs gärde. Oxelösunds kommun har mottagit 300 000 kr från Boverket för att genomföra detta stadsodlingsprojekt där olika medborgare ska mötas i odlingsintresset.

Resultatet av projektet kommer att bli en ätbar trädgård samt en odlingsyta. Den ätbara trädgården ska möjliggöra att samtliga besökare och medborgare i Oxelösund får möjlighet att plocka och äta av de bär och frukter som finns. Inom odlingsytan ska de som vill ha möjlighet till att odla i egen odlingslott. Odlingsytan kommer även att ha en social del med sittplatser och grillmöjligheter.

För tillfället skissar kommunen på hur dessa ytor ska se ut och redan i april kommer det att hända saker på utpekad plats. Detta i form av markarbete. 

Vad gäller möjligheten för privatpersoner att odla kommer kommunen att hålla med lott, jord samt viss bevattning. Du som odlar sköter din egen lott samt ingår i framtida odlingsförening.

För dig som är intresserad av att odla i en lott, kontakta Cecilia Eriksson på cecilia.eriksson@remove-this.oxelosund.remove-this.se 

Kontakt för sidan: Kommuncenter