Bygglov

Att bygga nytt, bygga till och bygga om är kul och spännande. Men det vi bygger finns kvar under lång tid och kan ibland påverka både människa och miljö. Därför kan du behöva ett skriftligt tillstånd från kommunen innan du sätter igång.

Vissa åtgärder kräver en ansökan om bygglov och i andra fall behöver du göra en anmälan, ansöka om rivningslov eller söka marklov. På de här sidorna kommer vi att berätta allt du behöver veta och guida dig genom just ditt projekt.

Från det att du har fått ditt bygglov och startbesked har du två år på dig för att börja bygga. Det innebär att om du ansöker om bygglov i god tid, så behöver du inte sätta igång direkt när du har fått det beviljat.

Nästa steg är att läsa mer om hur bygglovsprocessen går till. Du kan också gå direkt till Behöver jag bygglov? för att ta reda på vad som gäller för ditt projekt.

Rådgivning

Välkommen att boka besök för personlig rådgivning för att få svar på dina frågor om bygglov och anmälan. För att boka tid mejla till bygg@remove-this.oxelosund.remove-this.se eller ring 0155 380 00 och ange vilken fastighet/adress din fråga gäller.

E-tjänst för bygglov, marklov och rivningslov

Här kan du gå till vår e-tjänst för att ansöka om bygglov, marklov och rivningslov vilket vi tror kommer förenkla din väg fram till bygglov.

Välkommen att använda vår e-tjänst!

Blanketter

Här hittar du blanketter för ansökan och anmälan. 

Kontakt för sidan: Kommuncenter