Vanliga frågor och svar förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg (dagbarnvårdare)

Här har vi samlat de vanligaste frågorna som rör förskola, pedagogisk omsorg (familjedaghem) och fritidshem i Oxelösunds kommun.

Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att ta kontakt med oss på Kommuncenter, telefon 0155-380 00 eller kommun@oxelosund.se

Kan jag välja vilken förskola jag vill?
Som vårdnadshavare kan du välja vilken förskola du vill oavsett var du bor i kommunen. Väljer du en fristående förskola (Havsgläntan eller Regnbågen) tar du kontakt direkt med respektive förskola.

Hur ansöker jag om plats för mitt barn?
Ansökan till förskola, pedagogisk omsorg (familjedaghem) och  fritidshem gör du via vår e-tjänst för förskola och fritidshem. Du behöver inte vara inloggad för att göra din ansökan.

Obs! När ert barn slutar förskolan för att börja förskoleklass och vill ha fritidshem måste ansökan göras på e-tjänsten.

Hur snabbt kan jag få plats?
Kommunen är skyldig att erbjuda plats i förskolan inom 4 månader från anmälningsdatum. Fritidshem kan erbjudas plats inom 1 vecka där barnet ska gå i skolan.

Hur ändrar jag min inkomst?
Logga in med bank-id på vår e-tjänst och ändra din inkomst. Vi gör inkomstjämförelse mot skatteverket varje år, därför är det viktigt att du registrerar rätt inkomst. Har du en oregelbunden inkomst kan du registrera din inkomst vid varje lönetillfälle.

Hur gör jag när jag ska säga upp min plats?
Uppsägning av plats sker på vår e-tjänst. Det är 2 månaders uppsägning.

När sker övergången mellan förskola och förskoleklass?
Övergången från kommunal förskola till förskoleklass sker 1:a augusti det år barnet ska börja i förskoleklass.