Jobba som vikarie inom förskola, fritidshem och grundskola

Ta chansen att prova på Sveriges viktigaste jobb!

vi behöver dig som vill vikariera inom förskola, fritidshem och grundskola. Att jobba som vikarie ger dig en fot in på en arbetsmarknad med ljusa framtidsutsikter och erfarenhet av pedagogisk arbete med barns och elevers utveckling och lärande. Att jobba som vikarie är det viktigt att vara flexibel eftersom du ska kunna åka ut på arbete med kort varsel. Du kommer också arbeta på flera olika arbetsplatser och arbetstiderna varierar beroende på verksamheternas behov. Flexibilitet betyder också att du i hög grad kan påverka ditt schema genom att du själv lägger upp din tillgänglig tid i ett datorsystem.

I Oxelösunds kommun har vi 7 olika förskolor med barn från 1-5 år. I förskola är det viktigaste att vara med barnen och att vara engagerad såväl som intresserad. Var nyfiken och fråga gärna dina kollegor om du har frågor. Till våra förskolor söker vi i första hand dig som har behörighet från rätt utbildning. I andra hand tittar vi på erfarenhet och personlig lämplighet.

Första urvalet
Vi går genom din intresseanmälan och första urvalet görs baserat på den information du givit oss i din ansökan.

Referenstagning
Nu söker vi kontakt med dina referenser som du har angett i din ansökan. Det kan vara bra om du ange erfarenheter där du har jobbat med barn, även om det har varit ideellt arbete.

Intervju
Nu är det dags för oss att antingen ringa eller träffa dig för att genomföra en intervju. Obs! Från att du har skickat in din intresseanmälan till vi kontakta dig igen kan det ta upp till två veckor.

Gemensam träff

vi kommer träffa alla våra blivande vikarier på en gemensam träff. här får ni information om hur det är att arbeta som vikarie på Oxelösunds kommun. Den gemensamma träffen avslutas med en individuell intervju med rekryteraren. Till träffen vill vi att du tar med utdraget ur belastningsregister.

Information
Om vi har erbjudit dig en anställning som vikarie är det nu dags att jobba. Genom hela processen hjälper vi dig så att du känner dig trygg med hur ditt arbete som vikarie ser ut och vi ordnar med arbetsplatsintroduktion och allt det administrativa du behöver veta.

Uppföljning
När du har jobbat ett tag som vikarie vill vi gärna stämma av med dig hur allting har fungerat. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg och att du trivs i ditt arbete. Du kan självklart höra av dig när som helst om du har frågor, undrar över eller känner dig osäker kring någonting.

Inom grundskola erbjuder vi arbete på 3 grundskolor och 3 fritidshem med barn från 6-11 år. Som lärarvikarie leder du ensam eleverna utifrån den planeringen som finns.
Som resursperson i skolan stöttar du upp läraren och hjälper elever utifrån behov. Till våra skolor söker vi i första hand dig som har behörighet från rätt utbildning eller som studerar till lärare. I andra hand tittar vi på erfarenhet och personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasiekompetens, har du gått Barn-och fritidsprogrammet är det meriterande, likaså om du läser en pedagogisk utbildning eller har erfarenhet av arbete inom våra verksamheter. Du ska vara minst 18 år.

Då arbetet ställer krav på kommunikation och dokumentation måste du ha grundläggande kunskaper i svenska och goda datakunskaper.

Ansökan

Rekryteringen av timvikarier sker kontinuerligt. Om vi har behov som matchar med din kunskap, erfarenhet och utbildning kommer vi att kontakta dig för en intervju. Du ansöker genom att skicka en intresseanmälan samt CV och personligt brev till Bemanningskontor@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Registerkontroll inom förskola och skola

Du som blir erbjuden jobb inom förskola, skola eller fritidshem måste uppvisa ett utdrag från polisens belastningsregister innan du anställs. Du beställer själv utdraget på Polisens webbplats. Observera att det tar cirka två veckor innan du får utdraget, så beställ i god tid så att du kan ha med dig intyget (i kuvert oöppnad) vid en eventuell intervju.

Jessica Treffler
Aina Ahlqvist