Våra förskolor

Kommunala förskolor

Blåklockans förskola

Blåklockans förskola är vackert belägen i ett lugnt bostadsområde. Vi har en tomt som är härlig, inspirerande och utmanande för barnens kreativa lek.
Läs mer här


Dalgångens förskola

Dalgångens förskola är belägen i närheten av bostadsområdet på Ramdalen och ligger i nära anslutning till skogs- och grönområde. På förskolan finns två gårdar där barnen har tillgång till skog. 
Läs mer här


Frösängs förskola

Frösängs förskola är belägen i bostadsområdet Frösäng. Vi har en stor, härlig, inspirerande gård och nära till olika skogsområden. Förskolan är en Reggio Emilia förskola. 
Läs mer här.


Oxelö förskola

Oxelö förskola ligger i innerstaden och är belägen på en kulle i nära anslutning till stora grönområden, fotbollsplan och ett stort skogsområde att ströva i. 
Läs mer här.


Peterslunds förskola

Peterslunds förskola ligger i anknytning till Peters­lundsskolan och består av 6 avdelningar. Förskolan är belägen i ett lugnt bostadsområde i utkanten av Oxelösund. Vi har nära till såväl skogsområde som stora gräsytor. 
Läs mer här.


Ramdalens förskola

Ramdalens förskola startade i januari 2004. Ramdalens förskola är placerad bredvid Ramdalsskolan som har elever från förskoleklass till årskurs fem. Vi har cykelvägar runt omkring oss och vi har nära till idrottsanläggning och till stora fina skogs- och strövområden. 
Läs mer här.


Stenviks förskola inklusive omsorg på obekväm arbetstid

Stenviks förskola är en av Oxelösunds nyaste förskolor.

Förskolan ligger i ett villaområde med naturen nära inpå husknuten. 
Läs mer här.


Fristående förskolor

Regnbågens förskola

Förskolan ligger i ett lugnt bostadsområde med bra gångvägar och skog. Vi går ofta på spontana upptäcktsfärder - både med de små och stora barnen. 
Lär mer här.


Havsgläntans förskola

Förskolan ligger i ett lugnt bostadsområde med havet och skogen som närmaste granne.

Förskolan startade i slutet av oktober 2013 och är en filial till Regnbågens förskola.  Havsgläntans förskola är ett aktiebolag som drivs som en fristående förskola.(Malins Montessori AB). 
Läs mer här.


Solgläntans förskola

Solgläntans Förskola öppnades i Januari 2017 och förskolan drivs i privat regi men drivs precis på samma sätt som en kommunal förskola. Förskolan finns i Frösäng Oxelösund i tillfälliga lokaler i väntan på att byggnaden på Oxelögatan ska bli färdigrenoverad.

Förskolan har en avdelning som heter skogsgläntan och där det finns plats för ca 20 barn i olika åldrar.  Läs mer här

 

 

 

Kontakt för sidan: Kommuncenter