Studie- och yrkesvägledning.

Våra studie- och yrkesvägledare kan vägleda dig i ditt sökande efter inriktning på studier och yrkesområden. Det kan till exempel gälla frågor om vilka kurser du kan läsa. Hos oss finner du informationsmaterial om utbildningar.

Vem kan studera?

Du är välkommen att studera på Campus Vuxenutbildning från och med hösten det år du fyller 20 år. Är du under 20 år ska du ha slutbetyg från ungdomsgymnasiet för att få läsa hos oss. Till några kurser finns särskilda förkunskapskrav.

Ansökan

Ansökan görs på särskild ansökningsblankett som du får när du besöker oss eller så kan du skriva ut blanketten som finns under relaterade dokument till höger på sidan.

Vi gör tillsammans en Individuell Studie Plan, ISP, detta är obligatoriskt för alla som läser kommunal vuxenutbildning. Du hittar den under relaterade dokument, här till höger. Fyll i den första sidan innan du kommer till din studievägledare för att fylla i resten.

För att din ansökan ska behandlas ska den innehålla betygskopior från senaste skolgången och en ISP.

Avbrott

Innan du gör ett studieavbrott kontaktar du alltid en av våra studie- och yrkesvägledare. Avbrott från en eller flera kurser kan påverka din studieekonomi.

Kostnader

Det är avgiftsfritt att studera på Campus Vuxenutbildning. Dock tillkommer kostnad för kurslitteratur.

Prövning

Om du väljer att läsa en kurs på egen hand eller behöver höja ett tidigare kursbetyg kan du anmäla dig till prövning. Avgiften är 500 kronor per kurs - om du har godkänt i den, har du däremot inte godkänt i den aktuella kursen är prövningen avgiftsfri. Mer information om prövning får du på Skolverkets hemsida.

Studieformer

På Campus Oxelösund försöker vi så långt det är möjligt att möta dina behov och förutsättningar. De kurser som vi inte erbjuder på plats med lärare erbjuder vi på distans via Hermods. Alla kurser på grundnivå erbjuds endast på plats hos oss.

Studiemedel

Du kan söka studiemedel från och med hösten det år du fyller 20 år. Den övre åldersgränsen är 56.
För en studieperiod på 20 veckor gäller följande:
Heltidsstudier 100 % = 400 poäng
Deltidsstudier 75 % = 300 poäng
Deltidsstudier 50 % = 200 poäng
Du måste läsa minst 3 veckor och minst 50% för att ha rätt till studiemedel från CSN.
Om du ännu inte fyllt 20 år och studerar på heltid har du rätt till studiehjälp, där summan för närvarande är 1250 kronor per månad.
Läs mer på CSN:s hemsida

Studie- och yrkesvägledare