Distansstudier

Kursutbud gymnasiala kurser på distans. Denna studieform innebär att du läser kursen på distans hos Hermods och att en webblärare sätter betyg i kursen. För att läsa på ren distans krävs att du först pratar med en av våra Studie- och yrkesvägledare (kontaktuppgifter till höger) för att planera dina studier. Det finns fler kurser än de som är listade nedan. Kurskatalog finns på Campus.
 

Vill du veta mer om vad kurserna innehåller kan du läsa om det på skolverkets hemsida, se relaterade länkar till höger.

Så här söker du kurser på distans hos Hermods

Fyll alla uppgifter i en ansökningsblankett och en Individuell studieplan (ISP), se länkar till höger. Skicka eller lämna in dessa till Campus senast de datum du ser i tabellen längst ner på denna sida. Har du redan en ISP meddelar du oss nya kurser och andra ändringar till syvcampus@remove-this.oxelosund.remove-this.se Ta hjälp av Studie- och yrkesvägledare vid behov. 

Du kan bli beviljad att läsa två kurser i taget, men på din individuella studieplan och på din ansökan fyller du i alla kurser du vill läsa.
 

Kursstart och kurslängd

När du söker en eller flera kurser på distans måste du ange kurstiden, det vill säga kursens start och kursens slut för varje kurs. Du kan läsa en kurs på 10, 15 eller 20 veckor. 

Vi behandlar nya ansökningar till distans minst en gång i månaden enligt tabellen nedan.

Om du upplever att din studietakt är för snabb får du förlänga din kurs (5 veckor i taget). Kontakta studie- och yrkesvägledare på Campus på 0155-386 70 eller maila syvcampus@remove-this.oxelosund.remove-this.se 

Tänk på att om du har studiemedel kan en förlängning påverka det – kontakta CSN innan du förlänger din kurs!

Välkommen med din ansökan!

Viktiga datum 2017/2018

Här kan du se alla viktiga datum för distanskurser 2017/2018

Kontakt

Campus Oxelösund
613 33 Oxelösund

Kontakt för sidan: Kommuncenter