Oxelösund med sina nästan 12.000 invånare ligger vid Östersjöns kust en timme söder om Stockholm. Läget vid havet ger fantastiska möjligheter till havsbad, segling, kajakpaddling och skärgårdsnatur. Oxelösund är också kontrasternas stad. Här möter det småskaliga det storskaliga. Industri möter natur. Motorväg möter hav.

Välkommen till Oxelösund

Nyheter från Oxelösund

Eldningsförbud i Oxelösund

Från och med 25 maj är det eldningsförbud i bland annat Oxelösund. Detta eftersom det är så torrt i markerna. Eldningsförbud innebär att du inte får använda öppen låga utomhus. All eldning utomhus är förbjuden.

Det är tillåtet att använda fasta...

Läs mer

Gästhamnen är sommarens mötesplats!

Tänk dig att det är en varm sommardag i Oxelösund.  Du och familjen cyklar ner till Gästhamnen.  Ni köper glass i den lilla kiosken som du själv köpte glass i som barn. Solen skiner när ni sätter er ner på en soffa och njuter av havet. När glassen är...

Läs mer

Järntorget blir finare

I sommar ska Järntorget få ett lyft med växtlighet, blommor och nya sittmöbler. Det blir en sittgrupp med två större soffliknande sittmöbler och tre mindre fåtöljliknande sittmöbler. Möblernas former ska passa ihop med lekskulpturerna som står...

Läs mer

Skolavslutningar i Oxelösund

Skolavslutning och sommarlov nalkas. Vi önskar alla elever i Oxelösund ett riktigt skönt sommarlov. Fredag 9 juni är skolavslutning och nedan kan du läsa om tid och plats för respektive skola.

Läs mer